• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da aile hekimleri iş bırakma eylemi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Aile Hekimlerinin, 'Tam Gün' yasası kapsamında 16 saatlik nöbet tutmaları istenmesi ve artan sorunlarını dile getirmek için ülke genelinde yaptığı iş bırakma eylemine, Batman Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu da katılarak İl Sağlık Müdürlüğü önünde saat 12.30'da iş bırakma eylemi yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Sekreteri SelahattinOğuz, "Meclis genel kuruluna dün getirilen Torba Yasa'nın beklendiği gibi sağlık çalışanları için birçok hak kaybı ile sonuçlanacak maddeler içerdiği görülmüştür. Tam gün, işyeri hekimliği, alternatif tıp uygulamaları adı altında bir dizi uygulama, acil servislerde nöbet ve mesleki uygulamaların izne bağlanması gibi birçok düzenleme mevcuttur. İktidarın sessizliğimizi çaresizliğimiz olarak değerlendirdiği biz ASM ve TSM çalışanları ile ilgili her gün çıkardığı angarya görevler yanında ücret yönetmeliğinde tasarladığı değişiklik ile ücretlerimizi de gasp edeceği artık aşikâr olmuştur." dedi.

 

Tüm ülkede sağlık bakanlığını uyarmak için alanlara çıktıklarını belirten Oğuz, "Aile Sağlık Merkezi (ASM) çalışanlarının hastane acillerinde nöbet tutmaya zorlanması, hazırlanan yeni yönetmeliklerle çalışanların ücretlerinin düşürülmesi, yeni ek görev ve sorumluluklar yüklenmesi karşısında bugün uyarı amacıyla biz hekimler ve sağlık çalışanları tüm ülkede sağlık bakanlığını uyarmak için alanlara çıktık. Aynı uyaruyu daha önce Ankara'da sağlık bakanlığı önünde yaptığımız eylemle Sağlık Bakanlığına kırmızı kart göstererek de gerçekleştirmiştik." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir