• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Kan bağışı kampanyasında 355 ünite kan toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Hedef 25 Kulübü ve Türk Kızılay'ı işbirliği ile Bitlis Eren Üniversitesi yerleşkelerinde öğrenci ve personeline yönelik başlatılan "Kan Bağışı Kampanyası"nda 355 ünite kan toplandı.


Kan bağışının hem kişisel hem toplumsal açıdan çok önemli olduğunu belirten Hedef 25 Kulübü Başkanı Hakan İşçimen, "Kan üretilmeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan verilmesi durumunda vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. 18-65 yaş arası bulaşıcı hastalığı olmayan 50 kilonun üstünde olan herkes kan bağışı yapabilir. Sağlıklı bir kişinin yılda 3 kez kan bağışı yapması uygundur." dedi.


Türkiye'deki kan bağışları hakkında bilgi veren İşçimen sözlerini şöyle sürdürdü; "Ulusal Hedef 25 Kulüpleri Kızılay ortaklığı ile güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen 'Ulusal Güvenli Kan Temini Programını' Sağlık Bakanlığı'nın himayesinde 2005 yılından itibaren başarı ile yürütmektedir. Program kapsamında güvenli bağışçılardan alınan kan, çağın gerektirdiği laboratuar işlemlerinden geçirilip, bileşenlerine ayrılarak hastanelere uygun ısı koşullarında ulaştırılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ve AB'nin ilgili önerileri dikkate alınarak hazırlanan Ulusal Güvenli Kan Temini Programı, bu kuruluşlar tarafından en güvenilir kişi olarak tanımlanan gönüllü, düzenli, bilinçli ve karşılık beklemeyen bağışçılardan kanı temin etmeyi hedeflemektedir." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir