• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Şanlıurfa'da dünya engelliler günü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi'nce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Sultan Sarayı'nda düzenlediği geceye; Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği'ne üye engelliler ve aileleri katıldı.


Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanları gecenin anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.


3 Aralık Dünya Engeliler günü münasebetiyle tüm engellilerin gününü tekrar kutladığını belirten Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa'da engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın gayreti içersinde olduklarını kaydetti.


Yücetepe, "Belediye Başkanımız Fakıbaba, maalesef çok arzuladığı halde bizlerle bir araya gelemedi. Ancak ulaştırmamı istediği selamını sizlere iletiyorum. Şanlıurfa Belediyesi olarak engellilere gereken önemi bugüne kadar verdik, bugünden sonra da vereceğiz." dedi.


Türkiye'deki en kapsamlı engelliler koordinasyon merkezi
Türkiye'nin en kapsamlı Engeliler Koordinasyon Merkezi'nin Şanlıurfa'da yaptırıldığını belirten Yücetepe, "14 bin metrekarelik alanda yapılmaya başlandı. Şanlıurfa'daki 10 binlerce engelliye umut olacak. İçerisinde Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Salonu ve Park Bahçesi bulunacak olan ve Türkiye'nin en kapsamlı Engeliler Koordinasyon Merkezi'nin inşaatı sürüyor. 5 milyon TL'den fazlaya mal olacak Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden Şanlıurfa'daki bütün engelliler yaralanacak." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir