• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Bismil Kaymakamı engellilerle yemekte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil ilçesinde 03 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır yemek verdi. Yemeğin ardından İlçe Kaymakamı ve Bismil Engelliler Derneği Başkanı birer konuşma yaptılar.


"İnsanın başına ne gelirse bir imtihandır" diyen Kaymakam Vehbi Bakır, "Bir engelli halinde bulunmak beklide o insanlar için sıkıntıdır, bir problemdir, ama üstesinden gelindiği takdirde o haliyle hayata tutunabildiği takdirde aslında bir başarı öyküsüdür." dedi.



Ailelere seslenen Kaymakam Bakır, bugün yaramaz bir çocuğunuz evde yaramazlık yaptığına ona tahammül bile gösteremiyoruz. Bu konuda özürlü çocuğu olan ve ona değer vererek onu evin baş tacı yapan ona sabreden ailelere de minnettarız. Ayrıca, kamu kurumlarda bu arkadaşlarımızın kolay bir şekilde bize ulaşabilmeleri sağlamak bizimde görevimizdir." diye konuştu.


Bismil Engeliler Derneği Başkanı Selman Ökçe, 03 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle bu yemek programını düzenleyen kaymakam Vehbi Bakır'a ve bugün bizi yalnız bırakmayarak buraya gelen herkese dernek adına teşekkür etti.


Selman Ökçe, "Maalesef halen engeli çocuğundan utanan, misafirleri geldiği zaman engelli çocuğunu başka odaya kapatan aileler var. Biz engelli olmaktan utanmıyoruz ve engellilik utanacak bir durumda değildir. Aksine engeli çocuğunu toplumdan uzak tutan, toplumdan ayıran, gizleyen, saklayan zihniyet utanmalı..." ifadelerini kullandı.


Engelli olan Fatma Çiçek, Dünya Engelliler Günü'nü konu alan bir şiir okumasıyla yemek programı sona erdi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir