• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Tedaş sayaç okuyucuları, sayaçları yanlış okuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Tedaş tarafından kesilen yüklü faturaya itiraz eden İbrahim Yılmaz adındaki vatandaş, sayaç okuma görevlinsin sayaçtaki rakamları yanlış okuduğundan dolayı kendisine kabarık şekilde fatura kesildiğini belirti.

Atatürk Mahallesi Tuna sokak 24 nolu evde ikamet eden İbrahim Yılmaz kendisine kesilen yüksek gelen elektrik faturasıyla ilgili şunları söyledi. "Vefat eden Babama ait olan 1255 Nolu elektrik aboneli Mehmet Yılmaz'ın evinde oturuyorum. Her ay normal olarak gelen elektrik faturam bu ay çok yüksek geldi. Fatura borcunun yüksek gelmesi beni şüphelendirdi üstelik kerpiç olan evimin yıkımı sebebiyle şu an başka yerde kiracı olarak oturuyorum. Evim inşaat halinde bu sebeple ev yıkımından yirmi gün önce geçici süreliğine sayacın okunmaması için Akçakale İlçe Tedaş Şefliğine dilekçe verdim. Buna rağmen elektrik sayacına 678 TL tutarında borç faturası bırakıldı" dedi.

Durumu detaylı olarak öğrenmek için Tedaş gittiğini belirten Yılmaz, "Tedaş yetkilileriyle görüştüğümde bana, 'git sayacı oku ve bir kağıda yaz' dediler aynen öyle yaptım. Tekrar Tedaş a geldiğimde bilgisayardan yapılan kontrolde T 3'te bulunan 199 rakamını okuyan görevli yanlışlıkla 1999 diye okumuş. Yetkililere bu nasıl iş diye tepki gösterince, 'idare et arkadaşlar yenidir acemilik yapmışlar' diye cevap verdiler. Daha sonra bana itiraz dilekçesi yazmamı istediler ben ise, onlara şuan işimi gücümü bıraktım sizin hatanız yüzünden bununla mı uğraşacağım sorusuna ise, 'ne yapalım elemanlar yeni öğreniyor idare edin' cevabını tekrar aldım. Daha sonra iyi ki başka yerde kiracıyım dedim ve durumun farkında oldum ya da başka vatandaşa gelseydi ve ardına düşmeseydi bu haksız yere yazılan faturayı öderdi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Aynı mağduriyeti yaşamış başka bir şahısta 50 TL yazılacağına 50.bin TL borcu gelen İsmail barış Tedaş'ın bile bu faturaya şaşırdığını ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir