• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Elektrik bölgesinde kesintiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kış mevsimine girmesiyle, elektrik üretilen GAP bölgesinde özellikle Şanlıurfa'da da elektrik kesintileri de başladı. Şanlıurfalılar sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine tepki göstererek, iç savaşın hakim olduğu Suriye'de bile bu kadar elektrik kesintisinin olmadığını belirtiler.

Akçakale ilçesinde günde en az beş altı kez yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Akçakaleliler elektrik kesintileri için tedbir alınmasını istediklerini belirterek, yetkililerin vurdumduymazlığa el atması talebinde bulundular.

İsmail Kahraman adlı vatandaş, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki göstererek, "Akçakale de kış mevsiminin gelişiyle her gün elektriklerimiz kesiliyor ben bir esnafım aylık gelen faturalarımı zamanın da ödüyorum, devlete hem elektrik parası veriyoruz. Türkiye'de en çok elektrik kesintisi yaşayan ilçelerden biriyiz, devlet sokaktaki yanan aydınlatmalardan tutun Suriyelilerin kampındaki elektrik sarfiyatına kadar bizim elektrik giderini faturalarımıza yansıtıyor. Buna rağmen bizler elektrik kesintileri yaşıyoruz." dedi.

Halil Yıldırım adlı bir başka Akçakaleli ise, "Akşam olunca, hep karanlıkta kalıyoruz, yanı başımızda savaş hali yaşayan Suriye'de bile o kadar elektrikler kesilmiyor. Suriye karşımızda dır bugüne kadar ışıklarının söndüğünü görmedim ne şimdi ne savaş öncesi. Çocuklarımız bu kesintilerden dolayı derslerine bile çalışamıyorlar." Diyerek kesintilere tepki gösterdi. (İbrahim Yılmaz İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir