• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...

MANİSA- Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, gittikçe yaygınlaşan ve esnafı etkileyen kaçak sigara ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasında, kaçak sigaranın esnafın belini büktüğünü ve her geçen gün büyük bir hızla yayıldığını belirten Ünlübaş, kaçak sigaranın esnafın gelirini baltaladığı gibi ticari hayatı da tehdit ettiğini, bu sorunun sadece Manisa esnafının değil, Türkiye'nin meselesi olduğunu ifade etti.

 

Ünlübaş açıklamasının devamında, "Kayıt dışı ekonomi içinde önemli bir yer tutan kaçak sorununun çaydan mazota, sigaradan alkole kadar pek çok sektörde yayılmış durumda. Konunun en büyük mağduru ise kazancından olan dürüst esnafın yanı sıra, ucuz ürün alayım derken, ne olduğu belli olmayan ürünleri satın alarak hem sağlığını hem parasını riske atan vatandaşlardır.endişe boyutuna ulaşan kaçak probleminin özellikle belli sektörlerde yoğunlaştığını görmekteyiz."dedi.

 

Ünlübaş açıklamasının sonunda, "Her yıl tekel harcını ödeyerek TAPDK belgesi süre uzatım işlemini yaptıran esnaflarımız, hiçbir gideri olmayan kaçak sigara satıcıları karşısında iş yapamamaktadır. Halkımızın sağlığının korunması, ülke ekonomisinin zarar görmemesi, esnaflarımızın işlerinin biraz daha düzelebilmesi ve sorunların azalabilmesi için oda olarak esnaflarımızı ve halkımızı bilinçlendirmek için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Hepimizin menfaati için tüm kamuoyunun bu kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz." dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)