• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Diyarbakır'da yeni Genel Sekreter göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinden alınan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu'nun yerine Doç. Dr. İbrahim Uygun atandı.

Dicle Üniversitesi Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda görevli Doç. Dr. İbrahim Uygun Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği görevine atandı.

Doç. Dr. İbrahim Uygun'un 28.11 tarihinden itibaren göreve getirildiği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yapılan araç ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları dolayısıyla görevden alınmıştı.

Güzel Kurtoğlu görevden ayrıldıktan sonra, "Menfaatçi gurupların çıkarlarına ayak basarak halka ait değerlere sahip çıktım. Hizmetkârı olduğum Diyarbakır halkına zarar verecek ve memleketimin özellikle dışarıda kötü tanıtılmasına neden olan hiçbir eylem içerisinde bulunmadım. Zira görevden alınışımın söz konusu araç ihalesi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Biz araç ihalesi olayında bilinçli olarak Diyarbakır halkı ile karşı karşıya getirilmek istendik. Nitekim araç ihalesinde ne bir usulsüzlük ne de bir kayıp para söz konusu değildir. Göreve geldiğimde mali açıdan kötü bir durumda olan hastaneleri uyguladığımız yeni mali politikalarla derecelendirme sisteminde de açıkça görüldüğü gibi üst seviyelere taşıdık." ifadelerini kullanmıştı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir