• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Trablus`un Güvenliği Orduya Devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Lübnan`ın kuzeyindeki Trablus`ta, Suriye rejimi yanlıları ile muhalefete destek veren gruplar arasında 3 günden bu yana devam eden çatışmalar üzerine ülke yönetimi, kentin 6 ay süreyle ordu kontrolüne girmesini kararlaştırdı.
 
Lübnan Başbakanı Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman başkanlığında başkent Beyrut`taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda gerçekleştirilen güvenlik toplantısından sonra basına yaptığı açıklamada, "Trablus`un 6 ay süreyle ordunun kontrolünde olması konusunda anlaşma sağlandığını" bildirdi.
 
Mikati açıklamasında, Trablus`ta güvenliğin sağlanmasına yönelik talimatların uygulanması için gerekli tedbirleri alması konusunda Lübnan ordusunun görevlendirildiğini belirtti.
 
Lübnan Savunma Kanunu`nun 4`üncü maddesi, orduya tehlikeye maruz kalan bölgelerde bütün güvenlik görevlerini devralma yetkisi tanıyor.
 
Trablus`ta Beşşar Esed rejimi yanlılarının çoğunlukta olduğu Cebel Muhsin ile muhalefete destek veren grupların yer aldığı Babu`t Tebbane`de, son 3 günden bu yana süren çatışmalarda, 11 kişinin hayatını kaybettiği 72 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir