• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Elektrik borcunu ödemeyen mahkemelik olacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - DEDAŞ'ın abonelerine ödeme kolaylığı sağlamak için gerçekleştirdiği 'Peşin Ödeyin, Faiz Ödemeyin' kampanyasında sona gelinirken, ücretsiz sayaç değiştirme kampanyasının ise devam ettiğini ifade eden yetkililer, halkın borcunu ödemesi gerektiğini aksi takdirde yasal yollarla borcun alınacağını söylediler.


Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirme sonrası tüketici lehine gerçekleştirdiği kampanyaların sona ermesinin ardından, yasal haklarını kullanma yönünde çalışma başlattığını açıklayarak, böylece bölgede elektrik kullanımında yeni bir dönem başlatmış olduklarının altını çizdiler.


Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Karagüzel, bu güne kadar iyi niyetlerle yapılan kampanyalara abonelerin ilgisinin yoğun olduğunu ama bu yoğunluğun istedikleri düzeyde olmadığını söyledi.


Yönetim olarak işletmeyi devraldıkları günden itibaren çeşitli kampanyalar düzenlediklerini söyleyen Karagüzel, "Bu kampanyalar dışında 150 civarında yeni araç satın alınarak ve yaklaşık 1.600 kişiye yeni istihdam imkanı sağlanarak çalışmalar devam etmektedir. Bu kampanyalar ve çalışmalar neticesinde abonelerimizden usulsüz elektrik kullanmamalarını ve tükettikleri elektriğin bedelini ödemelerini talep etmekteyiz. Usulsüz kullanımla mücadele ve borç tahsilatı ile ilgili çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sebeple, borcunu ödemeyenlerin elektriğinin kesileceği, haklarında hukuki ve icra takiplerinin başlanacağı, gerekirse haciz yoluyla kullandıkları trafolara dahi el konulacağının bilinmesi gerekmektedir." dedi.


Sayaç değiştirme kampanyasının 31 Aralık'ta sona ereceğini anımsatan Karagüzel, "Kendi isteği ile müracaat etmeyen ve ekiplerimizin tarama çalışmaları sırasında tespit edilen usulsüz elektrik kullanılma amacıyla müdahale edilmiş sayaçlara, 'kaçak elektrik kullanım cezası' uygulanarak Cumhuriyet Savcılıkları'na suç duyurusunda bulunulacaktır." ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir