• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Belediye Başkanına Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Alınan bilgiye göre, Şevik hakkında, "Denizli`de parke taşı üreten bir firmaya, il özel idaresinin parke taşı alımı ihalesine girebilmesi için sahte iş bitirme belgesi düzenlediği" iddiasıyla Denizli Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, 26 Kasım Salı günü yapılan karar duruşmasında, Şevik`in, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve kamu hizmetlerinden 2 yıl men ile cezalandırılmasına hükmetti.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik`in avukatı Uygar Şişman, yaptığı açıklamada, Denizli İl Özel İdaresinin açtığı bir ihaleye girmek isteyen bir firmayareferans olarak verilen "iş bitirme belgesinde", bu firmanın belediyeye yaptığı işlerin ayrı ayrı yazılmak yerine sehven toplam miktarla yazılması nedeniyle 2009 yılında soruşturma açıldığını ve bu soruşturma açıldığını savundu.

Müfettişler tarafından yapılan incelemede, olaya konu ihalelerin Belediye Başkanı Şevik`in döneminde değil, 2007 öncesine ait olduğunun da görülmesine rağmen müvekkili hakkında dava açıldığını iddia eden Şişman, şunları kaydetti:

"Belediye görevlileri firmanın aldığı ihale değerlerini toplam olarak yazmış. Özel idare tarafından bunun fark edilmesi üzerine belediyeye bunun kaydı sorulmuş, belediye bunu düzeltmiş. Savcılık, sehven olması, suç kastı ve belge düzenlenen firma ihale almadığından kamu zararının da olmaması dolayısı ile beraatini talep etti ancak mahkeme, Belediye Başkanı Şevik`e temyiz yolu açık olmak üzere 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Savcı, aynı gün kararı temyiz etti. Kesinleşen bir hüküm yok, kararı biz de ertesi gün temyiz ettik."

Kaynak: AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir