• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe`de fakir ve muhtaç aileler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Kızıltepe`de hizmetlerini sürdüren, Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, ilçenin en işlek caddesinde bulunan Yeşil Ğurs Taksi durağındaki boş alanda, fakir ve muhtaç aileler yararına 10 gün sürecek bir kermes çadırı kurdu.
 
Açılan kermesle ilgili açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı Yusuf Beken, " İlk önce böyle hayırlı bir organizasyona bizi vesile kıldığı için Rabbimize hamd ediyoruz. Halkımızı kermesten haberdar etmek için el ilanları hazırladık. İnşaallah tüm esnaflara dağıtacağız."dedi.
 
Kermesin 12 Aralık Çarşamba gününe kadar süreceğini belirten Beken, " İlk gün olması hasebiyle, halkımızın güzel teveccühü var. Kermesimizde hayırseverlerin getirdiği mahalli yemekler, bay- bayan ve çocuk, ayakkabı, ile giyim eşyası ile bayanların el işi olarak tabir edilen eşyalar mevcut. Kermesimizin amacı, Kızıltepe`de ilçemizdeki fakir, yetim ve muhtaç ailelere bir nebzede olsa yardımcı olmaktır. Hz.Muhammed (s.a.v)`in bir hadisi şerifinde buyuruduğu; `Bir yarım hurma tanesi dahi olsa sadakada bulunun.` tavsiyesi gereği biz de böyle hayırlı bir hizmete el attık. Tabi bu bizimle sınırlı bir şey değil. Bizim de hayırsever Kızıltepe halkından beklentimiz var. Ellerinden ne gelirse giyim, ayakkabı, bayanların yaptığı el işi ve mahalli yemekleri buraya getirip yardımda bulunurlarsa biz de burada değerlendirip gelirini fakir ve muhtaç ailelere ulaştıracağız inşaallah." ifadelerine yer verdi.
 
(Mehmet Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir