• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Putin: Güney kafkasya`dan çıkmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Rusya – Ermenistan Bölgelerarası Forumu’na katılmak için Ermenistan`a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya, Güney Kafkasya’dan hiçbir yere gitmeyecek." dedi.

Forum için Ermenistan’ın Türkiye sınırındaki Gümrü kentine gelen Rusya Devlet Başkanı, Güney Kafkasya’daki pozisyonlarını daha da güçlendireceklerini söyledi. Putin, "Rusya, Güney Kafkasya’dan hiçbir yere gitmeyecek, gitmeyi de düşünmüyordu. Tam tersine buradaki pozisyonlarımı güçlendireceğiz." diye konuştu.

GÜMRÜK BİRLİĞİ’NE ÜYELİK BÜYÜK İMKANLAR SUNACAK

Forumda, Ermenistan’ın Gümrük Birliği’ne üyeliği konusuna da değinen Putin, dahil olma sürecin etkili bir şekilde devam edeceğine inandığını söyledi. Gümrük Birliği’ne üyeliğin Ermenistan’a büyük imkanlar sunacağını söyleyen Putin, "Tabi ki Rusya, Ermenistan’ın bu yöndeki çalışmalarına her türlü desteği verecek." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya’nın vereceği tüm katkılarından dolayı Putin’e teşekkür etti.

PUTİN, ERMENİSTAN’DA PROTESTO EDİLDİ

Basında yer alan haberlere göre Ermeni vatandaşlar, Putin’i protesto etti. Erivan sokaklarına çıkan kalabalık, Ermenistan’ın Gümrük Birliği’ne üyeliğine karşı çıktı. Bazı göstericilerin ise Ukrayna bayrağı açtığı belirtildi.

Putin ve Sarkisyan, forum öncesi termik santralın açılışına katıldı ve forum sonrası Spitak Depremi’nde hayatını kaybedenlerin anıtına çelenk bıraktı.

Putin, Ermenistan ziyareti kapsamında 102. Rusya askeri üssünü de ziyaret edecek. Rus liderin daha sonra başkent Yerevan’a hareket edeceği bildirildi.

Erivan’da meslektaşı Serj Sarkisyan ile görüşecek olan Putin, sözde soykırım anıtına da çelenk bırakacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir