• DOLAR 32.523
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2493.046
  • ...

KONYA-Yılın son İl Genel Meclisi toplantısı olması nedeniyle yaptığı açılış konuşması ile 2013 yılını değerlendiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Özel İdaresi, Genel İdare ve KOP kaynaklarıyla hayata geçirdikleri hizmetlerin Türkiye genelindeki bütün meclislere örnek teşkil ettiğini iddia etti.

 

Konya'nın 31 ilçe, 168 belde ve 583 köyünde yapılan hizmetlere yönelik aldıkları kararların yerine ulaştığını vurgulayan Selvi, üyelerin verdiği önergelerin hizmete dönüşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Selvi, "Altyapı ve tarım başta olmak üzere birçok hizmetin yanı sıra spor salonları, kültür merkezleri yaptık. Ama bunların işletmesi ile ilgili sorunlar yaşanıyor. 'Bunların takibi bizim işimiz mi?' demeyeceksiniz. Evet, bu da sizlerin, bizlerin görevi. İki temel görevimizden birisi de işlerimizin takibi. Yaptığımız çalışmalarla hayır dualar alıyoruz. Bu her şeyden kıymetli. Bütçeyi yapılandırdığımız Kasım ayında da yoğun bir şekilde çalıştık. Yılın son ayında yine aynı titizlikle çalışmaya devam edin. Allah hizmetlerinizi kabul etsin" diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından makamdan gelen teklifler okundu. İl Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürlüğü'ne alınması istenen cihaza ait makam teklifi ve cihazın tanıtımının ardından, teklif, 2014 yılı Performans ya da Yatırım Programı'na alınabilmesi için incelenmek üzere Tarım Komisyonu'na havale edildi.

 

Daha sonra Acil Afet Komisyonu'nun Derbent, Hüyük ve Karatay ilçelerinde yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmaya yönelik halkın eğitimi için yapılacak çalışmalardan oluşan rapor müzakere edildi.(İlyas Yavuz - İLKHA)