• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İngiltere Tur Operatörleri Beyşehir'e hayran kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- İngiltere'de İnanç Ve Kültür Turizmine yönelik olarak faaliyet gösteren tur operatörleri ile seyahat acentelerinden oluşan turist kafilesi, Türk Hava Yolları'nın (THY) 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında bir günlük tur için Beyşehir'e geldi.

 

Beyşehir'in tarihi mekanlarından Eşrefoğlu Camii önünde Belediye Başkanı İzzet Taşcı tarafından karşılanan heyet, Eşrefoğlu cami ziyaretinin ardından Beyşehir gölünde yat turu yaptı. Yaka Manastırı Tabiat Parkı'nı da gezen grup, ilçeye olan hayranlığını dile getirdi.

 

Grup adına açıklama yapan Mushtag Travel Tur Operatörü Mohsan Khan "Öncelikle bizi karşılayan ve eşlik eden Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Beyşehir gerçekten doğal ve tarihi güzellikleri ile bir yaşam şehri. Bu kadar güzel bir yeri, ailelerimizin de görmesini çok istiyorum ve önümüzdeki dönemlerde tekrar gelmeyi düşünüyorum. Bu arada gördüğüm en büyük tatlı su gölünü ilk defa böyle güzel bir turla geziyorum ve gerçekten büyüleyici bir güzellik. İyi ki bu organizasyon düzenlendi. Çok keyif aldım ve bu güzel coğrafyanın gerçekten görülmeye değer bir yer olduğunu herkese tavsiye ediyorum, ilginiz için teşekkür ederim." dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Taşcı "Beyşehir'de iki temel hedefimiz var birisi eğitim diğeri turizm. Eğitimde çok şükür güzel bir yere geldik. Beyşehir'i üniversiteleşmede en güzel konumda bir ilçe haline getirdik, daha da iyisini yapmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Beyşehir'in önemli bir turizm beldesi olması amacıyla yürüttüğümüz çalışmaları özellikle Eşrefoğlu camisinde başlatmış olduğumuz tanıtım atağını devam ettiriyoruz. Bu konuda Türk Hava Yolları'nın başlatmış olduğu tanıtım projesi de çok önemli. Türk Hava Yolları Bölge Müdürü değerli arkadaşımız Ahmet beyle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalar inşallah Beyşehir'in tanıtımında çok güzel etki yapıyor. Beyşehir-Konya-Antalya yol ekseninde çok önemli konuma sahip ve Konya'nın turizm potansiyelinde en büyük partner durumundayız. İnşallah bu bağlamda gelecekte Konya'nın hedef koymuş olduğu beş milyon turistin önemli bir kısmını Beyşehir'e çekmeyi ve Beyşehir'i gerçek anlamda bir turizm şehri yapmayı kafamıza koyduk. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Ziyaret hakkında bilgiler veren THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, Beyşehir'in, Konya'da gözde bir şehri olduğunu belirterek, bu yüzden son dönemde ilçenin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirtti.

 

Postallı, THY'nin çıkaracağı gezi rehberinde Beyşehir ve özellikle tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin de yer alacağını belirterek, "Tanıtım, bir ülke ve yer için en önemli konulardan birisi. THY, birçok yerde olduğu gibi Konya'da da bu tür tanıtım çalışmaları içerisine girdi. Daha önce Konya'daki tur operatörlerimizi Malezya'ya götürdük. Yine, Almanya Düseldorf ve Tacikistan'dan, yabancı tur operatörlerini bölgemize getirdik. Bugün de İngiltere'de inanç ve kültür turizmi yapan tur operatörlerimizi Konya'da ağırlıyoruz. Konya denilince Beyşehir atlanamaz diye düşündük ve yabancı tur operatörlerine burayı da tanıtalım istedik.

 

Beyşehir için çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Postallı, "Buraya gruplar getirmeyi bile düşünenler var. Beyşehir'e de tur düzenleyecekler. Biz burayı biraz dokümanlarla destekleyebilirsek, düzenleyecekleri tur sayısını gelecekte daha da artırabiliriz diye düşünüyoruz. Bunun için THY olarak oluşturduğumuz şehir rehberinde Beyşehir'e ve özellikle tarihi Eşrefoğlu Camisi'ne yer vermek istedik. Bunun bilgi ve dokümanlarını gönderdik." dedi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir