• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
"Engellilik, tüm insanlığın ortak konusudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Valisi Yılmaz Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Vali Arslan yaptığı açıklamada, "Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak konusudur. Engelli vatandaşlarımıza tanınan hakların sadece bağış ve iyilikten kaynaklanmaması gerekmektedir. Onlara insanca yaşanılacak ortamları hazırlamak en önemli görevlerimizden biridir." dedi.

 

Engelli olmanın kişinin tercihi olmadığına ve hepimizin toplumda birer engelli adayı olduğuna değinen Vali Arslan, "Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için, gereken tedbirlerin alınması başta biz idareciler olmak üzere hepimizin önemli öncelikleri arasındadır" ifadelerini kullandı.

 

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırarak, onları üretime dahil edip toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmanın diğer önemli görevleri arasında olduğuna dikkat çeken Vali Arslan, "Toplum olarak engellilerimize acıyarak, yardıma muhtaç birileri olarak göremeyiz. Engellilerimize acıyarak bakmak yerine onlara manevi destek sunmalı ve sosyal hayata adaptasyonları için eğitim ve istihdam başta olmak üzere, hep birlikte proje geliştirmeliyiz. Engelli vatandaşlarımız için temel hedefimiz, onların istihdamları, topluma kazandırılmaları ve sosyo-ekonomik anlamda özgüven sahibi yapmaya yöneliktir." dedi.

 

Açıklamanın devamında Vali Arslan, Valilik, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, SYDV ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü aracılığıyla başta evde bakım hizmeti olmak üzere, engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların insana yaraşır kalitede sunulmaya devam ettiğini belirterek, "Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde 52 engelliye yatılı bakım hizmeti vermekteyiz. Halen engelli olup yatalak olan 4 bin 50 kişiye de evde bakım hizmeti vermekteyiz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce bin 400 engellimize evde sağlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca ilimizde 4 bin 630 engellimize engelli maaşı, 18 yaşın altındaki bin 82 engellimiz için de engelli yakını maaşı verilmektedir." sözlerine yer verdi.(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir