• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistin Tarihini Duvara Resmediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Filistinli 25 ressam, "Atina Grubu" adı verdikleri sanat grubuyla, 130 metre uzunluğunda, 7 metre yüksekliğindeki Nablus Stadı`nın duvarı aracılığıyla, 3 bin 500 yıllık Filistin tarihini resimlerle anlatmaya, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat, ünlü şair Mahmut Derviş gibi tarihte yaşayan önemli şahsiyetleri ve İntifadalar gibi mühim olayları boyalarla canlandırmaya çalışıyor.

Filistin`de yaşamış tarihi topluluklardan Kenan halkına ve yaşadıkları bölgeye atıfla duvara "Burası Kenan" adını veren "Atina Grubu", Arap dünyasındaki en uzun resimli duvarı oluşturmayı hedefliyor.

Atina Grubu Koordinatörü Eric Zevabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin`in çeşitli yerlerinden buraya gelen sanatçılar olarak bizler, bu dev sanatsal faaliyetle dünyaya özgürlük mesajını taşımayı hedefliyoruz. Duvarın resmi tamamlandığında en sonuna elinde Filistin bayrağı taşıyan bir genç resmedeceğiz. Bununla İsrail`in ayrım duvarına işaret ederek işgalin sona ereceğini anlatmak istiyoruz" dedi.

Grubun Sözcüsü Mecdi Muşin de "Bu resim çizdiğimiz duvar, Filistin`in eski ve yeni çağının en önemli dönemlerini canlandırıyor. Resim çizme işi bittiğinde uzunluğu 130 metre, yüksekliği 7 metre olacak. Böylece Arap dünyasında üzerine resim çizilen en uzun duvar olacak" diye konuştu.

Duvar projesinin koordinatörü Vail Devikat, şunları söyledi: "Duvara resim işinin yaklaşık 70 bin doları bulmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımla beraber projenin tamamlanması için tüm çabamızı sarfediyoruz. Bunu milli bir görev addediyoruz. Yaklaşık iki hafta önce, finans eksikliği nedeniyle çalışma durdu, resmi kurumlar bize destek vermedi bu nedenle devam etmek için kendi paramızı kullandık."

Atina Grubu`ndan Filistinli sanatçı Selma Maslah da resmi en kısa sürede bitirmek için 2 aydır günde 8 saat çalıştıklarını belirtti. (DünyaBülteni)

Bu haberler de ilginizi çekebilir