• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Bingöl AK Parti de deprem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- AK Parti genel merkezine istifalarını sunan Çalbay ve yönetim kurulu üyelerinin Bingöl belediye başkan adaylığı konusunda merkez ile ters düştükleri için bu kararı aldıkları belirtildi.

Ak Parti Genel Merkez ile görüşmek üzere Ankara`ya giden Bingöl Belediye Başkan`ı Serdar Atalay, bugün havayolu ile Bingöl`e döndü.

Atalay, Daha sonra Aday adaylık süreciyle ilgili burada basın açıklama yaptı.

5 yıl önce devraldığı görevi layıkla yerine getirmeye çalıştığını belirten Atalay, "Bingöllüler şahittir ki tarihin hiçbir döneminde kimseye nasip olmayan hizmetler bize nasip oldu. Müracaat etmiş olduğum Ak Parti aday adaylığı ile ilgili başka bir isim üzerine karar verildiğini öğrendim. Demokraside her türlü karar alınabilir. Bizde bu ihtimallere karşı hazırlıklıyız. Ben de hemen Bingöl`e gelmeyi tercih ettim. İnanın ben kendim adına hiç üzülmedim ama Bingöl halkının temiz duyguları adına üzüldüm. 7 den 70`e hiçbir ayrım yapmadan o kadar çok dua aldım ki özellikle son birkaç ayda o kadar çok destek mesajı aldım ki bu beni mutlu etti. Bu insanların bu teveccühünün üzüntüyle sonuçlanmasına üzüldüm" şeklinde konuştu.

Çalışmalar esnasında kızan insanların olduğunu ancak işlerin bitme aşamasına geldikten sonra tepkilerin sevgiye döndüğünü belirten Atalay, "Kim gözünü kapatırsa kapatsın, güneşe gözünü kapatan sadece kendine gece yapar. Anketlerde nelerin çıktığını üstten en alta kadar herkes gördü. Kasım ayında yapılan anketi de herkes gördü. Ben Bingöl halkının şerefine teşekkür ediyorum. Bingöl halkı güçten yana değil haktan yana tavır aldı. Ama maalesef kendi hissiyatını, kaprislerini, ön yargılarını aşamayanlar bu memleketin önüne çomak sokmak üzere bir davranış sergilediler. Onlar kendilerini çok iyi biliyor. Bingöl halkı da onları çok iyi biliyor."ifadelerini kullandı.

Halkın isteğine göre hareket edeceğini belirten Atalay, "Ben bu dakikadan itibaren sadece ve sadece Bingöl halkının bana emredeceği şeyi yapacağım. Geniş istişareler yapacağım. Bundan sonra cadde cadde, sokak sokak, ev ev dolaşıp halkımızın görüşlerini alacağım. Tavsiyelerini dinleyeceğim. Ben bu halkın temiz vicdanıyla kimsenin oynamaya hakkının olmadığını ispat edeceğim. Net olarak söylüyorum hiçbir gelecek kaygım ve sıkıntım yok, rızık Allah`tandır. Bundan sonra, halk bana ne derse onu yapacağım.``dedi.

Birileri halkla beraber yürüyüşümden rahatsız oldu diyen Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "2011 seçimlerinde yapılan hatalardan dolayı Ak Parti bir vekil kaybetti. Aynı hatalar tekrar edilmesin diye bu memleketin ne kadar kanaat önderi, ileri geleni varsa anketlere bunu yansıtmak için görüşlerini ifade ettiler. En üst mertebelere kadar görüşlerini ilettiler ama maalesef birileri buna kulak tıkadı, birileri bunu duymazlıktan geldi. Bunun böyle olmadığına Bingöl halkı karar verecektir. Bende Bingöl halkının karar verenlerine tabi olacağım. Bundan sonra halkı sadece bir oy deposu olarak görev, hiçbir emeği tanımayan bu kişilerle hep beraber uğraşacağız."

Atalay, resmen bir emek hırsızlığı yapıldığını ileri sürerek, "Bundan sonra halka kötü yansımaması için halkın duygularının aynen dikkate alınması için bu çıkışı yapıyorum. Halkın emrindeyim, bana hamallık verirse halk onu yaparım. Hiç bir ikbal endişem yoktur. Bingöl halkının dediği olacak ve bunu da herkes görecektir. Bu memleketin kimsenin oyuncağı olmadığını herkese bu halk gösterecektir. Bu arada vicdani bir sorumluluğu da yerine getirmek istiyorum. Ben de Ak Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve bütün teşkilatına gönülden teşekkür ediyorum. Halk onlara ne dediyse onları yapmışlardır. Bana söyledikleri şu: halk sana destek verdiği için bizde destekliyoruz. Bende bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum.`` Diye kaydetti.
 
(Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir