• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Siyonist yanlısı prens: Tehlike İsrail`den değil İran`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 RİYAD- Suudi Kraliyet ailesinin önde gelen yöneticilerinden Prens Velid bin Talal, ABD Başkanı Barack Obama`nın İran İslam Cumhuriyeti tarafından kandırıldığını savundu.

Suudi prens, "Obama yönetiminde İran hakkında doğru olanın yapılmadığı duygusu var," ifadelerine yer vererek, "Biz -İsrail, Suudi Arabistan, Orta Doğu ülkeleri- gerçekten bu konuda endişeliyiz" dedi.

Ülkesinin işgalci İsrail ile bir zımni ittifakın parçası olduğunu gizlemeyen Suudi lider, Obama`nın "zayıf konumu" nedeniyle bu anlaşmayı yapmak zorunda kaldığını, "daha güçlü bir başkan olsa hayır diyeceğinı" iddia etti.

ABD ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yaşanan yakınlaşmayı basite indirgeyen prens, Obama`ya Suriye konusundaki tutumundan dolayı da sert ifadelerle yüklendi.

Arap toplumunun da "Şii karşıtı ve kesinlikle İran karşıtı" olduğu fitnesini öne süren Suudi prens, Sünniler`in "İsrail`den çok İran`dan nefret ettiği" iddiasını öne sürerek, mezhep körüklenmesini şöyle sürdürdü: "İran tarihsel olarak büyük bir tehdit. Pers imparatorluğu her zaman özellikle Sünni Müslüman Arap imparatorluklarına karşı oldu. Tehdit İran`dan, İsrail`den değil. Bu bütün bölgeyi idare eden büyük bir imparatorluktu. Onlar Bahreyn`de, Irak`ta, Suriye`de, Lübnan`da Hizbullah ile ve Gazze`de Sünni Hamas ile birlikte."

Siyonist yanlısı prense göre Netanyahu Filistinliler ile barış yapmalı, çünkü ancak bu şekilde "Arap dünyasında İran`ın konumu zayıflatılabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir