• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Valinin adaylığına halaylı protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da Büyükşehir aday adaylığı tartışmaları giderek büyüyor. İl Valisi Celalettin Güvenç'in istifa ettiğini açıklaması üzerine başlayan tartışmalar üç gündür sürüyor.

Seslerini başbakana duyurmaya çalışan grup geçen seçimde başbakanın yanıltıldığını bu seçimde de aynı şeyin olmasından korktuklarını belirterek dışarıdan gelen bir başkan adayı istemediklerini ifade etti.


Valinin başkan adayı olmasını istemeyen grup sosyal medya ve cep telefonlarına mesaj atarak tüm Urfalıları Urfa'ya sahip çıkmaya davet etti.


Yapım çalışmalarının devam ettiği Topçu Meydanı'na toplanan grup davul-zurna eşliğinde halay çekti.


Ellerinde "Sayın bakan bağrımıza bastık damarımıza basma","Vekiller Maraş'a","Urfa'da adam mı kalmadı?","Mesele Ahmet Mehmet meselesi değil mesele memleket meselesi","Urfalıyam ağam ben gönlüm koptu AKP'den" yazılı dövizler taşıyan grup sık sık "Vali Maraş'a" sloganları attı.


Kalabalık gruba bir konuşma yapan Doktor Müslüm Sunay, "Madem atama usulü bir aday belirlenecekse neden bu kadar aday adayı piyasaya sürüldü? Bu insanlar neden günlerce televizyonlara çıktılar? Kapı kapı dolaştılar? Urfa'ya sıra gelince bir şeyler oluyor. Biz bunu anlamakta sıkıntı çekiyoruz. Biz Urfa'ya Urfalı olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçildi. Şanlıurfa Belediyesi önünde toplanan kalabalık grup seslerini duyurmayan medyaya tepki gösterdi.


Geçen belediye seçimlerinde çok konuşulan ceket meselesine atıfta bulunan gruptan birçok kişi ceketlerini çıkararak havaya fırlattı.


Belediye önünde yapılan konuşmaların ardından protesto sona erdi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir