• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Engelliler metro kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa ulaşım şirketi BURULAŞ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bünyesinde çalışan engellilere bir günlük vatmanlık yapma hakkı tanıyarak metro kullandırdı.

BURULAŞ'ın merkez Nilüfer ilçesindeki merkez pistlerinde gerçekleşen sürüşe, Bursa Deniz Otobüsleri, şehirlerarası otobüs terminali, otobüs işletmesi ve Şehreküstü bilet gişesinden engeliler katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Engelli arkadaşlarımıza '1 günlüğüne de olsa' vatmanlık yaptırarak jestte bulunmak istedik" dedi. Demiryolu araçlarının BURULAŞ'ın ana iştigal sahası olduğunu ve engellilere bu nedenle vatmanlık yaptırdıklarını ifade eden Fidansoy, "Burada, BURULAŞ'ın ana pistinde tren kullanmalarını arzu ettik. Treni kendilerinin de kullanabileceklerini görmüş oldular. Bu şekilde bir faaliyetle, kendilerine destek olmak istedik" diye konuştu.

Sürüşe katılan Türkiye Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Keskin ise, kendilerine sağlanan imkan nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'a teşekkür etti. Yapılan organizasyonla sağlam kişiler gibi engellilerin de tren kullanabileceğinin, engellilerin imkan verildiği müddetçe engelsizlerden farkının olmadığının anlaşıldığını vurgulayan Keskin, "BURULAŞ sahasındaki tren sürüşlerinde de bu görüşü bir kez daha haklı çıkarmış olduk" şeklinde konuştu.

Treni kullanarak farklı bir deneyim yaşayan Mehmet Furkan Göral da, "Tüm arkadaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun. Tren sürüşü heyecanlı ve güzeldi. Bizlere bu fırsatı verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Genel Müdürümüz Levent Fidansoy'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tren kullanımının ardından BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, günün anısına kurumda çalışan engellilere birer adet hediye paketi verdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir