• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hür-Der`den `Geçmiş olsun` ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman ve dernek yönetimi, geçtiğimiz hafta bombalı saldırıya uğrayan Bahçelievler Erkek Öğrenci Yurdu`na "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundular.

Yaptıkları ziyaret hakkında açıklamada bulunan Hür-Der Şube Başkanı Faysal Yaman, öğrenci yurduna yapılan menfur saldırıyı kınayarak, "Yapılan bu saldırıyı aslında sadece bir yurda değil, aynı zamanda bir Kur`an Kursuna, bir ibadet merkezine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bu nedenle saldırı, karanlık odaklar tarafından İslami eğitim yuvasına yapılmış bir saldırıdır. Menfur saldırıyı gerçekleştiren yine halkımızın garip gureba ve mazlum çocukları olduğunu biliyor, bu zavallı kimsesiz çocuklara yardım ve şefkat elimizi uzatırken, onların arkasında duran ve bu tür iğrenç planları gerçekleştirmek için bu gariban çocukları kullanan halk düşmanı karanlık odakları da lanetliyoruz." dedi.

Müslümanları, inançlarına yapılan saldırılara karşı doğru tavır almalarını isteyen Yaman, "Halkımız, bu topraklarda binlerce yıldır Allah`a kul olarak Kur`an terbiyesi ve İslam kardeşliği ile birlikte yaşamıştır. Bu vesileyle Müslüman halkımızın; dinine, inancına, eğitim yuvalarına, ibadethanelerine, manevi değerlerine savaş açan odakları iyi tanımasını ve inançlarımıza yapılan düşmanlığa karşı doğru tavrını göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Müslüman Kürdistan halkının; Dini inanç ve değerlerimize yapılan saldırılara tarih boyunca seyirci kalmadığı gibi bundan sonra da seyirci kalmayacağını yakinen biliyoruz. Bu çirkef saldırıya uğrayan eğitim ve ibadet yuvamızın yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çalışma, gayret ve fedakârlıklarının devamını diliyoruz. Hayır işlerinde yarışan her kesim gibi yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir