• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
`Erdoğan, Cemaati Bitirmek İstese...`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dersanelerin dönüşmesi projesiyle başlayan ve “MGK’da cemaati bitirme planı imzalandı” haberiyle büyüyen tartışmayı değerlendiren emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek, Erzincan kodmplosunu hatırlatarak “Cemaat o dönem AK Parti sayesinde terörist muamelesi görmekten kurtarıldı” dedi.
 
Petek, Fethullah Gülen ve AK Parti’yi beraber hedef alan yapıların, AK Parti’nin bu süreçten güçlenerek çıktığını görünce bu kez Cemaat ve AK Parti’yi birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi. “Bu yeni bir plandır. Dersaneler bu işin görünen yüzü” diyen Petek, Erzincan’da yürütülen Ergenekon soruşturmasının perde arkasını hatırlattı.
 
Petek, 2009’da bir kadının Erzincan’da “Cemaat üyesi kocam beni dövüyor” diyerek verdiği dilekçeyle başlayan aile içi şiddet soruşturmasının tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde bazı cemaatlere yönelik terör örgütü soruşturmasına dönüştürüldüğünü anımsattı. O dönem şu an CHP milletvekili olan İlhan Cihaner’in Erzincan Başsavcısı olduğunu belirten Petek, şunları söyledi: “Cihaner, iki yıl Adalet Bakanlığı’ndan gizlediği soruşturma kapsamında 16 ilde 235 kişi takibe almıştı. Cemaat evleri denilen yerlere silahlar yerleştirildiği ve buralara baskınlar yapılarak cemaat evleri terör yuvaları olarak gösterilip pek çok kişi yargılanacaktı. Sonra ki günlerde Taraf gazetesi ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ adlı ve Albay Dursun Çiçek imzalı belgeyi yayımladı. ‘AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı’ olarak yorumlanan ıslak imzalı bu planın Erzincan’da uygulamaya konulduğu iddiaları gündeme gelmişti. Burada görülüyor ki cemaat o dönem AK Parti sayesinde terörist muamelesi görmekten kurtarılıyor.”
 
STAR
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir