• DOLAR 32.452
  • EURO 34.519
  • ALTIN 2470.401
  • ...
Pazar günü camii kapalı…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'da Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Reyhan Acemler camisinin akşam namazı vaktinde kapalı olması camiye namaz kılmaya giden cemaat tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Edinilen bilgilere göre, dün akşam namazı vaktinde ezan okunur okunmaz camiye giden cemaat, cami kapısının kapalı olduğunu görünce namaz kılamadan geri döndü.

 

Camiye ezan okunduğunda gittiğini söyleyen Hasan Şenol caminin namaz vaktinde kapalı olmasına tepki göstererek, "Namaz vaktinde bile camii kapalıysa, Müslümanlar, ne zaman ve nerede namaz kılacak?" şeklinde sordu.

 

Şenol, camii imamlarının kendilerini diğer memurlardan farklı görmesi gerektiğini ifade ederek, "Lütfen imamlar kendini sıradan bir memur olarak görmesinler. Onların işi sadece memurluk değil İslam'a hizmet etmektir. Buraya cemaatle namaz kılmaya gelen bir kişinin namaz kılamadan gitmesinin vebalini kim çekecek?" diye sordu.

 

Şenol son olarak müftülüğü ve yetkili kurumları bu tür durumlara daha duyarlı davranmaya çağırırken, camii imamları ve görevlilerinin izin günlerini camiyi kapalı tutmayacak şekilde ayarlanması gerektiğini belirtti.

 

Öte yandan, görüştüğümüz Osmangazi İlçe Müftülüğü ise, söz konusu camii imamının bir ay boyunca raporlu olduğunu ve yerine tayin edilen imamın ise haftada bir gün olan iznini Pazar günü kullandığı için camiinin kapalı olduğunu söylediler. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir