• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
BBDH'de 16 kesitli tomografi cihazı hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık Bakanlığı tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne alınan yeni 3 boyutlu ve 16 kesitli tomografi cihazı kurularak halkın hizmetine girdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, 16 Kesitli Tomografi'nin tüm çekimlerinin bir insanın tüm organlarını 3 boyutlu olarak çektiğini belirterek tomografideki tüm çekimlerin 0.5 mm kesitler halinde ve hızlı bir şekilde çekildiğini söyledi.

Daha önce hastanelerinin acil bölümünde 2 kestli bir tomografi cihazının olduğunu ve alınan yeni 16 kesitli tomografi cihazıyla bu sayının ikiye çıktığını ifade eden Tuna, "Bu alınan tomografi cihazı hastanemizin artan işyükü ve talebine binaen Kamu Hastaaneleri Genel Sekreterinin girişimleriyle Sağlık Bakanlığı'ndan 16 kesitlik yeni tomografi cihazı istendi. İstek doğrultusunda hastanemizde son derece modern ve ihtiyaçları karşılayabilecek tomografi cihazı hizmete girdi. Özellikleri ise, 3 boyutlu olması, vücut anjiyografilerini yapabilmesi, 0.5 mm kesitlerle ölçü alabilmesi ve hastalarımızın tanılarını daha hızlı ve seri bir şekilde vermektedir." dedi.

Hastanelerindeki bu cihazlarla birlikte gelen hastalara daha kaliteli bir hizmeti sunmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurgulayan Tuna, bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir