• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Konya'da Mesleki Eğitim Merkezi Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Ticaret Odası (KTO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.


Meclis Başkanı Ahmet Arıcı'nın yönettiği toplantıda gündemdeki ekonomik ve sosyal konular ile oda faaliyetleri değerlendirildi.


KTO Başkanı Selçuk Öztürk toplantıda Meclis üyelilerine, Mesleki Eğitim Merkezi Projesi hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. İnşaat Projesi hazırlanan merkezin teknik detayları hakkında bilgi veren Öztürk, projenin ayrıntılarını yaptığı sunumla meclis üyelerine anlattı.


Mesleki Eğitim Merkezi Projesi'nin MEVKA Yönetim Kurulu'nda onaylanarak Kalkınma Bakanlığı'na gönderildiğini söyleyen Öztürk, projenin teknik detayları hakkında bilgi vererek, "Kalkınma Bakanlığından çıkacak onay ile inşaat yapımına başlayacağız. 28 dersliğin olacağı Merkezimizde, toplam 8.000 m² Eğitim Merkezi ve 1.500 metrekare Atölye Alanı ile 5 Bilgisayar Laboratuvarı olacak. Ayrıca 130 kişi kapasiteli 4.600 m² konaklama merkezi ile spor salonu ve konferans salonu bulunacak. Mesleki Eğitim Merkezi'mizde yılda 1500 kursiyer yılda 50 bin saat eğitim alacak. Projenin hazırlık döneminde sistemin en iyi uygulandığı Almanya'da incelemelerde bulunduk. İmzaladığımız işbirliği protokolü kapsamında Hannover Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Eğitim ve Danışmanlık Desteği alarak; bilgi ve tecrübe (Know-How) transferi yapacağız. Ayrıca merkezimiz Avrupa'da geçerli sertifikasyon yapısına sahip olacak." dedi.


Konya'nın nüfus potansiyelini değerlendiren Öztürk, "Konya'yı 31 ilçesi ile birlikte düşündüğümüzde göç veren bir şehiriz. Merkez dışındaki bazı ilçelerimiz gelir seviyesi olarak Doğu ve Güneydoğu'daki ilçelerden daha geride bulunmaktadır. Bu sebeple ilçelerimizden merkeze göç alsak da genelde il olarak şehir dışına göç veriyoruz. Bugün Konya nüfus olarak zamanla gerileyerek 7. sıraya inmiştir. Bu gelecekte şehrimiz adına sorun olacaktır. Bizim nüfus potansiyelimizi şehrimizde tutmamız gerekmektedir. Gelecek hedeflerimiz için en büyük gücümüz beşeri sermayemizdir. Odamızın KTO Karatay Üniversitesi, Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi projeleri Konya'nın sosyo-ekonomik gücünü artırarak şehrimizin göç vermesini engelleyecektir." ifadelerini kullandı.


Oda faaliyetlerini değerlendiren Öztürk, ekonomi yönetiminden sorumlu Bakanlıklara yaptıkları ziyaretle Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi konusunda bilgi verdiklerini söyledi. 2014 yılında yurt dışı fuar ve ikili iş görüşmeleri programlamasını yaptıklarını ifade eden Öztürk, tüm üyelere açık olan bu çalışmadan meslek komitelerinden gelecek teklifle istenilen sektörlere hedef pazar tespit ederek organizasyon düzenleyeceklerini ifade etti.


Oda olarak önem verdikleri eğitim, seminer ve bilgilendirme toplantılarına devam ettiklerini belirten Öztürk, meslek komitelerinin yapacakları çalışmalarla bu toplantılardan daha fazla üyenin faydalanmasını beklediklerini sözlerine ekledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir