• DOLAR 32.588
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2418.572
  • ...
DÜ'de Zorunlu Aile Danışmanlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Prof. Dr. Sabri Eyigün, Aile ile Adalet Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "zorunlu aile danışmanlığı" uygulamasına işlerlik kazandırmak ve istihdama destek vermek için Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi olarak Aralık ayı içerisinde sertifika programı açtıklarını belirterek, program özelliğinden dolayı örgün eğitim ve uzaktan eğitim şeklinde yürütülecek olan eğitimler için sınırlı sayıda kayıt alınacağını ifade etti.

Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde verilecek olan, "Zorunlu Aile Danışmanlığı" sertifika programı çerçevesinde aile danışmanları yetiştirileceğini söyleyen Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Aile hayatını güçlendirmeye ve korumaya yönelik olarak düşünülen bu uygulamanın yakın bir zamanda meyvesini göstereceğini açıkladı.

Eyigün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü boşanma oranlarına bakıldığında, boşanmaların yüzde 40'ı gibi büyük bir oranın evliliğin ilk beş yılında ve geçimsizlik nedeniyle gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu da bize, çiftlerin ilk yıl içerisinde birbirlerini tanıyamamaktan ve evliliğin getirdiği sıkıntılarla başa çıkamamaktan kaynaklanan sorunlar yaşadığını göstermektedir. Bu evlilikler kurtarılabilir. Bunun içinde çiftlerin profesyonel danışmanlardan hizmet alması gerekir."

Bu konudaki duyarlılığından ve uygulamalarından dolayı Sayın Fatma Şahin'i kutlayan Eyigün, "Aile ile Adalet Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "zorunlu aile danışmanlığı" uygulamasına işlerlik kazandırmak ve istihdama destek vermek için Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi olarak Aralık ayı içerisinde sertifika programı açtıklarını belirterek, program özelliğinden dolayı örgün eğitim ve uzaktan eğitim şeklinde yürütülecek olan eğitimler için sınırlı sayıda kayıt alınacağını ifade etti.

Programın, toplumun temel yapı taşı olan ailenin daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu olabilmesini sağlamak, aileyi oluşturan bireylerin problemlerini, ana kaynağına inerek, bilimsel, kültürel ve psikolojik yönlerini araştırmak, bu problemleri ortadan kaldıracak donanıma sahip kişilerin yetiştirilmesini sağlamak amacını taşıdığını kaydeden Eyigün, "Aile içinde yaşanan kişiler arası sorunlar olabileceği gibi, tüm aileyi etkileyen ölüm, kronik hastalık, bir aile bireyinin evden ayrılması vb. yaşantılarda aile bireylerinin bunlarla baş edebilmesinde gerekli profesyonel desteği sağlayacak meslek elemanı yetiştirmektir. Aile danışmanlığının belirgin ve açık hedefleri vardır. Amaç, ailenin yaşadığı sorunların çözümünün yanı sıra aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını, belirgin ve esnek sınırlar çizebilmelerini sağlamayı kolaylaştıracak yeni beceriler kazandırmaktır. Aile üyelerinden herhangi birinin yaşadığı sorunun etkisi tüm aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tümü belirleyici bir rol taşır. İlişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur. Eşlerin arasındaki sorunların çocuğu etkilemesi veya çocuğun yaşadığı fiziksel, psikolojik, eğitim sorunlarının aile içi dinamikleri etkilemesi kaçılmazdır. Yaşanan bu sorunların çözümünde aile bireylerine psikolojik destek vermek, aile içi iletişimi güçlendirmek, aile bireylerini birbirlerine duyarlı olmalarını sağlamak aile danışmanlığının amaçlarını oluşturmaktadır. Açılacak olan aile danışmanlığı sertifika programının amacı ülkemizin değişik illerinde aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumlarının ihtiyaç duyduğu "aile danışmanı" yetiştirmektir" dedi.

Aile Danışmanlığı sertifika programı 300 saat teorik, 100 saat süpervizyon, 40 saat canlı vaka ve 25 saat araştırma olmak üzere toplam 465 saatten oluşacaktır.

Programa yönetmelik gereği yalnızca sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar başvurabilecek. ( Hüseyin Yalçın-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir