• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Konya İl Genel Meclisi 2013'ü projelerle kapatacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Kasım ayı toplantılarında il genelindeki engelli öğrencilerin okuduğu ilk ve orta öğretim okullarında bu öğrenciler için gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde karar alan İl Genel Meclisi, aldığı karar doğrultusunda ilk olarak Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda yapılması istenen düzenlemeyi gündemine taşıyacak.


Çumra'ya kurulması planlanan Tıbbi Bitkiler ve Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne yönelik çalışma başlatılması için İl Özel İdaresi, üniversiteler, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hizmet proje çalışmalarının masaya yatırılacak. Ayrıca birleşimlerde, sütün sağlıklaştırılması amacıyla pilot olarak Seydişehir'de kurulacak Süt Toplama ve Soğutma Üniteleri konusundaki diğer talepler de görüşülecek.


Konya genelindeki açık sulama kanallarında meydana gelen boğulma ve kazaların önlenmesini kendine görev addeden İl Genel Meclisi, kazaların bariyer, tutunma zinciri veya tel örgü ile önlemesi konusunu müzakere edecek.

 

Konya merkez ve ilçelerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında 2014 faaliyet döneminde görev yapacak mütevelli heyeti seçecek. KTO öncülüğünde MEVKA güdümlü proje desteği kapsamında "Mesleki Eğitim Merkezi Projesi"nin ele alınacağı toplantılarda ayrıca KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün de İl Genel Meclisini bilgilendirmesi bekleniyor. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir