• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2528.304
  • ...
'Eski Çini' HKSM'de görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim görevlisi Ersin Fethi Öçal'ın el emeği eserlerinin yer aldığı 'Eski Çini' isimli serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman birlikte gerçekleştirdi.

Çiniye olan ilgisinin İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan hemen sonra İznik Müzesi'ne atanmasıyla başladığını ifade eden sanatçı Ersin Fethi Öçal, çalışmalarını deneme yanılma yöntemiyle araştırarak yaptığını, eserlerinin alt yapısının kuvars olduğunu ve eserlerinin İznik Çinisi'ne yakın çalışmalar olduğunu ifade etti.

"Yol yapımları değil kültür ve sanat konuşuluyor"
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman'da açılışta yaptığı konuşmada, "Teknolojinin geliştiği yeni üretimlerin çoğaldığı şu dönemde böyle çalışmalar görmek mutluluk verici. Bugünlere kolay gelmedik. 30-40-50'li yıllarda bu sanata ilgi duyan insanların sayısı çok azdı. Bu zinciri koparmadan üreten tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu. Prof. Dr. Duman, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a da teşekkür ederek, belediyecilik anlayışının da son derece geliştiğini artık yol yapımlarının değil kültürün ve sanatın konuşulduğunu, sanata ve sanatçıya önem verildiğini dile getirdi.

"Eşsiz değerleri gün yüzüne çıkartıyoruz"
Eşsiz değerleri gün yüzüne çıkartmak ve bundan sonraki nesillere hatırlatmak noktasında sergideki çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçıyı tebrik ederek, "Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'yle pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Sanat, kültür eğitimle ilgili bir algı oluşturup, bunu yaşam biçimi haline getirmek amacındayız." diye konuştu.

Eserlerinde Allah- Muhammed yazıları ve lale motiflerine sıkça yer veren sanatçının ' Eski Çini' isimli sergisi, 16 Aralık'a dek HKSM'de görülebilir. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir