• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Karma öğrenci evlerinin dinde yeri yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karma öğrenci evleri ve karma öğrenci yurtlarıyla ilgili açıklamalarına destek veren Batman halkı, dindar neslin yetişmesi için Hükümetin kız ve erkeklerin ayrı kalacakları yurtlar yapması gerektiğini belirtti.

 

Öğrenci evlerinin dinde yeri yoktur

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Batman halkından Habip Ok, öğrenci yurtları ve evlerde kız ve erkek öğrencilerin ayrı kalmaları gerektiğini belirterek, "Karma öğrenci evlerinin dinde yeri yoktur. Kızlı ve erkekli öğrenci evleri bir an önce ayrışmalıdır. Bununla beraber karma eğitim de bir an önce son bulmalıdır. Karma öğrenci yurt ve evlerini olumlu bulmuyor ve çok karşı geliyoruz. İslamiyet kesinlikle kız ve erkeklerin bir arada kalmasına müsaade etmiyor. Biz Kürtlerin de örf ve adetlerinde böyle bir şeyi kabul etmek yoktur. Bu çok geç kalınmış bir adımdır. Başbakanın bu konuda atacağı her adımı destekliyoruz." dedi.

 

Geç kalınmış bir adımdır

Kız ve erkek öğrenci ev ve yurlarının ahlaksızlığı doğurduğuna dikkat çeken Zübeyir Yıldız, "Kız ve erkek öğrenci yurtları, dinde yeri olmadığı gibi ahlaksızlığı da beraberinde getiriyor. Aynı aileden olmayan kız ve erkeklerin bir evde kalması kesinlikle İslamiyetle bağdaşmıyor. Bu tamamıyla İslamiyet dışı bir durumdur. Müslüman bir ülkede böyle şeylerin olması bizleri derinden üzüyor. Kız ve erkek öğrenci evlerinin bir an önce kaldırılması ve bu saçmalığa bir son verilmesi gerekiyor. Bu çok geç kalınmış bir adımdır. Hükümetin, bu rezalete bir son vermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

 

Yabancı bir kız ve erkeğin üçüncüsü şeytandır

Kız ve erkek öğrenci evlerinin ne dinde ne de örf ve adetlerinde yerinin olmadığını söyleyen bir başka Batmanlı Habip Kaya, "Öğrenci evlerinin bir fuhuş yeri olabilme ihtimali çok yüksektir. Karma kız ve erkek öğrenci evleri ne dinde ne de örf ve adetlerimizde yeri vardır. Yabancı bir kız ve erkeğin yalnız kalması demek bir üçüncüsünün şeytan olması demektir. Bu durum hiç de uygun değildir. Hükümet, bu öğrenci evlerine acilen bir el atması gerekir. Eğer Hükümet, dindar bir neslin yetişmesini istiyorsa bu rezalete son vermesi gerekir. Bu ahlaksızlığın son bulması adına Hükümet, ayrı bir şekilde kız ve erkek yurtları yapmalıdır." dedi.

 

Hükümet, bir an önce bu rezalete son vermelidir

Halk olarak kız ve erkek öğrenci evlerine karşı olduklarını dile getiren bir başka vatandaş Ali Beycan ise, "Kız ve erkek öğrenci evleri ayrı ayrı olması lazım. Hükümetin bu konuda atacağı tüm adımı destekliyoruz. Hükümet, kız ve erkek öğrenci evlerini ayırması gerekir. Bunun dinde de örf ve adetlerimizde de yeri yoktur. Kız ve erkeklerin ayrı kalacakları yurtlar yapılmalıdır. Hiç kimse de kız ve erkeklerin iç içe olacağı evlerini kıraya vermemelidir. Halk olarak kız ve erkek öğrenci evlerine karşıyız. Hükümet, bir an önce bu rezalete son vermelidir." sözlerine yer verdi.

 

Öğrenci evleri, ahlaksızlığın önünü açar

Bir Müslüman olarak kızlı ve erkekli öğrenci evlerine karşı olduğun ifade eden Kenan Erdem de, "Müslüman olarak kızlı ve erkekli öğrenci evlerine karşıyım. Müslüman bir ülkede olduğumuz için de herkesin de karşı olması gerekir. Öğrenci evleri yozlaşmaya sebep olur. Öğrenci evleri, ahlaksızlığın önünü açar. Müslüman bir ülkede yıllarca böyle rezaletin yaşanması çok manidardır. Bizler dindar bir neslin yetişmesini istiyoruz. Hükümet de buna zemin hazırlamak zorundadır. Bu çok geç kalınmış bir adımdır. Hükümet bir an önce buna son vermesi gerekir. Öğrenci evlerine karşıyız ve tepkiliyiz. Öğrenci evlerinin dinde de yeri yoktur." şeklinde konuştu.

 

Kız ve erkeklerin ayrı kalacakları yurtlar yapılmalıdır

Hükümetin her ilde kız ve erkeklerin ayrı kalacakları çok sayıda yurtlar yapması gerektiğini savunan Emin Oğuz da, "Kız ve erkek öğrencilerin kesinlikle bir arada kalmaması gerekir. Bu bizim örf ve adetlerimize terstir. Hükümet bu adımı atmada geç kalmıştır. Hükümetin bu konuda yapacağı tüm girişimleri destekliyoruz. Bir an önce Hükümet, her ilde çok sayıda kız ve erkeklerin kalacakları ayrı yurtlar yapması gerekir." dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir