• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2422.165
  • ...
"19 yıl sonra yapılan otopsiden şüphemiz var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hatay'ın Hassa Gökhan Sınır Karakolu'nda 18 yıl önce askerlik yapan Batmanlı Piyade Er Nihat Özcan, tezkeresine 3 gün kala firar ettiği iddiasıyla sırtından vurularak katledilmişti. Özcan'ın ailesinin girişimleri sonucu Hatay Cumhuriyet Savcılığı, olayın aydınlatılması için Batman Cumhuriyet Başsavcılığına resmi yazı göndererek, öldürülen Özcan'ın mezarının açılması ve cesedinin adli tıp uzmanlarınca incelenmesi talimatı verdi.

 

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılmak üzere götürülen numunelerin 29 Kasım tarihinde kemik rapor sonucu geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Er Nihat Özcan'ın Kardeşi Şeyhmus Özcan, otopsi sonucundaki ölü muayene tutanağı, fotoğrafları, ifadeler ve olay yeri inceleme raporunu içerir tüm adli tahkikat dosyasının zamanında değil de neden şimdi istendiğini sorarak, davanın zaman aşımına uğramasından korktuklarını ve otopsi raporunun kendilerini şüphelendirdiğini söyledi.

 

19 Mart tarihinde açılması gereken mezarın hava koşulları nedeniyle yaza ertelendiğini belirten Şeyhmus Özcan, "08 Temmuz tarihinde, Batman Cumhuriyet Savcısı, Jandarma, Polis, Doktor, Batman Barosundan 2 gözlemci avukat, olay yeri inceleme ve arkeolog gözetiminde yapılan mezar açma işleminden sonra numuneler, Adli Tıp Kurumuna incelenmek üzere gönderilmişti. 4 ay 21 gün sonra 29 Kasım tarihinde kemik rapor sonucu geldi. Raporun sonucunda, 'Sorulan hususlar hakkında varsa ölü muayene tutanağı, fotoğrafları, ifadeler ve olay yeri inceleme raporunu içerir tüm adli tahkikat dosyasının gönderilerek Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulunda görüş alınmasının uygun olduğu' kanaatini bildirir rapordur deniliyor." dedi.

 

19 yıl 1 ay 6 gün sonra otopsi yapıldı
Ağabeyi Nihat Özcan'ın kemiklerinin kutulara ve kutuların da torbaya konulmuş bir şekilde kendisine elden teslim edildiğini ifade eden Özcan, "Gece mezara gömdük. Aradan 19 yıl 1 ay 6 gün geçmesine rağmen, ağabeyim ölümü ile ilgili aklımızda yüzlerce şüphe var iken, şimdi de otopsi sonucunda şüphemiz oldu. Ölü muayene tutanağı, fotoğrafları, ifadeler ve olay yeri inceleme raporunu içerir tüm adli tahkikat dosyası neden 08 Temmuz tarihinde Adli Tıp Kurumuna gönderilmedi veya neden zamanında istenmedi ve şimdi isteniyor? Aklımızda soru işareti doğuruyor. Umarım dava zaman aşımına uğramadan olay aydınlanır ve failler bulunarak cezalandırılır." ifadelerini kullandı. (Kenan Önder - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir