• DOLAR 32.527
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2488.951
  • ...
Çatakköprü(Malabadi) köyü sorunlarına çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Silvan`a yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çatakköprü(Malabadi) köyünde bir çok sorunla boğuşan köylüler yetkilerden yardım istedi.

 

Yaklaşık 200 hanenin oturduğu köyde elektriğin yetersiz olduğunu,su sıkıntısı çektiklerini ve kanalizasyonun yetersiz olduğunu,su kanalının bazı evler için tehlike oluşturduğunu dile getiren köylüler, bir an önce yetkililerin sorunlarına çözüm bulmalarını istediler.

 

Köylerindeki sorunları anlatan Mahfuz Bilmez Köyde bulunan kanalizasyonun tıkalı olması sebebiyle kanalizasyon suyunun okulun bahçesine doğru gittiğini,çocuklarımızın bir salgın hastalığa yakalanacakları endişesiyle okul müdürü ile iki üç sefer görüşme yaptığını söyledi.

 

Okul müdürünün bu meseleyi Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü söylediğini, ancak henüz bir girişimin yapılmadığını ifade eden Bilmez, "Yağmur yağdığında bu su tamamıyla okulun bahçesine doğru taşıyor. Çocuklarının bu pis suyun içinde oyun oynuyorlar.Okula yakın olan evlerde ise pis kokudan durulamıyor. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulsunlar, aksi taktirde köyde bir salgın hastalık çıkacak. diye konuştu.

 

Resul Turan isimli vatandaş ise evlerinin arka kısmında DSİ'ye ait bir sulama kanalına su verildiği zaman, kanaldan evlerine doğru yerin altından su geldiğini, evlerinde çatlaklıklar oluştuğunu belirterek, "Evlerimize çizme ile giriyoruz ,hayvanlarımızı ağırlardan çok dışarıda besliyoruz.Otuz sene çalıştıktan sonra ancak bir ev sahibi olabildik. Şimdi ise bu sulama kanalına su verildiği zaman evimizin yıkılacağından endişe ediyoruz." dedi.

 

Turan, bu soruna çözüm bulabilmek için DSİ 13. Şube müdürlünün yanına gittiklerini dile getirerek, "Fakat bizlere verdikleri cevap 'Tamam bir çare buluruz.' oldu ama hiçbir çözüm görmedik. Kanala su verildiği zaman, suyun nasıl evlerimizin altından taştığını görüntüleyen foto ve videoları bir CD'ye atıp Başbakanlığa kadar gönderdiklerini ama buna rağmen hiçbir çözüm bulamadıklarını ifade eden Turan, "Buraya gelen yetkililer kanala silikon türünde bir şey yapıştırdıklarını onun da fayda sağlamadığını söyledi.

 

Turan, gelen yetkililerin kendilerine, "Sizin bu soruna bir çözüm bulacağız ama sakın bu sorunu medyaya taşımayın." dediklerini de iddia etti.

 

Köyün bir kısmında kanalizasyonu olduğunu diğer kısmında olmadığını belirten Turan, olan kısımda kanalizasyonun tıkalı olduğun sözlerine ekledi.

 

Turan konuşmasının sonunda, "Yanı başımızda baraj var. Bu barajda su var ve elektrik üretimi yapılıyor ama köyümüz her ikisinden de mahrum. İçme suyu sıkıntısı çekiyoruz, ve günün çoğunu elektiriksiz geçiriyoruz. Bu sorunlarla hangi yetkili ilgileniyorsa bu sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir