• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Uçaklar Havalandı, Afrika`ya Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika`ya gönderilen iki kargo uçağının Ankara`dan hareketinden önce Esenboğa Havalimanı`nda tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in yanısıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Törende ortak mesaj, insanlığın Afrika`da yaşanan drama duyarsız kalmaması gerektiği yönündeydi.

"Merhamet Kıtlığından Kaynaklanıyor"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afrika`da yaşanan açlığın sadece kuraklıktan kaynaklanmadığını, insanlığın açgözlü olmasının payının, da büyük olduğunu dile getirdi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, buğdaydaki fiyat artışından en çok yoksul ülkelerin etkilendiğini uluslararası kuruluşların tedbir almakta geç kaldığı için bu tarz sorunlarala karşılaşıldığını söyledi.

Afrika`ya gönderilen kargo uçaklarında 10 ton ilaç ve tıbbi malzeme bulunuyor, sağlık yardımı için de gereken tüm hazırlıklar yapıldı. 


Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, doğrudan sağlık yardımı için mobil hastaneler kurarak hizmete hazır olduklarını, yardımların ulaştırılabilmesi için güvenliğin sağlanması gerektiğini ancak hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

`Bana Ne` Deme Lüksümüz Yok

Bozdağ törendeki konuşmasında dünyanın neresinde olursa olsun açlık, kan varken hiçbir ülkenin bana ne deme lüksünün olmadığını, dünyanın artık küçük bir köy haline geldiğini ve hangi evde sıkıntı varsa bunu çözmenin diğerlerinin vazifesi olduğunu belirtti.

Bir insanlık ayıbının göstergesi olarak nitelendirdiği durum için "Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, Ramazan ayını da dikkate alarak yakın-uzak demeden Somali`deki kardeşlerimize daha çok destek olmalıyız; insanların, çocukların ölümüne seyirci kalmamak için bu açlığa dur demek için yardımları artırmaya, daha fazlasını yapmaya davet ediyoruz." şeklinde açık ve manidar bir çağrıda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir