• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
DEAH`ta çamur diz boyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinin (DEAH) çevresinde yağışlar nedeniyle oluşan çamur, ve hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor. Adeta çamur deryasına dönen yolu aşarak hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti.

"Bu rezalet Diyarbakır`a yakışmıyor"
Kalp hastası olduğunu ifade eden Songül Demirbaş, "Ben kalp hastasıyım, çocuğumu kucağıma alıp karşıya geçirmek zorunda kaldım, zorlanıyorum. Yollar rezalet bir durumdadır. Bu insanlık dışı bir şeydir. Bu halka yazık değil mi? Her taraf çamur göleti olmuş. Halk adeta çamur göletinde yüzüyor, yazık değil mi bu millete. Zaten doktorlardan ve hastane işleri sıkıntısından ayrı dert çekiyoruz bir de bu yolların sorunu var. Yetkililerin buraları görmelerini istiyoruz. Burayı neden bir kaç ay önce düşünmediler. Neden seçim zamanına bırakıyorlar? Yetkililer en azından temiz bir yer yapsınlar ki insanlar rahat geçsin." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yetkililerin mağduriyete neden olan sorunlara çözüm üretmeleri gerektiğini söyleyen Şeyhmus Çiftçioğlu, "Başhekim Muhammet Kurtoğlu burada yenilikler yapmaya çalıştı ama ne yazık ki onu da gönderdiler. Burada acil bir hastaya müdahale edemiyorlar. Çamurdan dolayı araçlar, ambulanslar çamurda kalıyorlar. Hastane personeli ve bizler de zor durumda kalıyoruz. Yetkililerden burayı bir an önce yapmalarını istiyoruz." İfadelerini kullandı.

"Bunlar ne biçim yetkili"
Hastanenin çevresindeki çamurdan dolayı mağdur olduklarını ifade eden Vedat Tanrıkulu ve Recep Bilge, "Burası rezalet durumdadır, hatta rezaletten daha berbat bir durumdadır. İnsanların ne halde olduklarını yetkililerin bilmesi lazımdır. Yetkililer ne biçim yetkiliyse bilemiyoruz artık. Bizler mağduruz çünkü her taraf batık durumdadır. Yetkililerden bir an önce buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz." şeklinde konuştular.

Meryem Özkılıç adlı hasta ise "Oğlumu hastaneye getirdim, burada perişan olduk. İnsanlar bu yol yüzünden perişan olmuşlar. Yetkililerden burayı yapmalarını istiyoruz. Hastaneye geliyorsak bu bizim eve çamurlu halde gideceğimiz anlamına gelmemelidir" ifadelerini kullandı.

Hastasını getirdiğini ve mağdur olduğunu belirten Ramazan Dayı da, "Hastanenin etrafı temizlenmelidir. Bu görüntü Diyarbakır`a yakışmıyor. Hastane etrafında kolaylıklar sağlanmalıdır, çünkü hasta ve acil durumda olanlar vardır." Şeklinde konuştu.

(Hüseyin Yalçın/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir