• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Güzelsu`da Hz Hüseyin ve 72 arkadaşı anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Dernek binasında düzenlenen program Kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. Köy halkının yoğun katılım gösterdiği programda Molla Nihat Tay bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Hz Hüseyin ve yarenlerinin kıyamından kesitler sunan Molla Nihat Tay, Yezid`in namaz kılmayan, eğlence ve nefsine düşkün biri olduğunu söyledi. Böyle birinin Hz Hüseyin`in kendisine biat etmesini istediğini ifade eden Tay, "Hz Hüseyin; Peygamber (sav)`in torunu böyle birine asla biat etmediği ve küfrün karşında dik durduğu için 72 yareniyle birlikte Kerbela çölünde hunharca şehit edildiler. Rabbim şehadetlerini kabul etsin" dedi.

"Saflarımızı net olarak belirleyelim"
Günümüz Müslümanlarının da saflarını çok net bir şekilde belirlemeleri gerektiğine değinen Tay, "Namaz kılmayan, nefsine düşkün olan insanların saflarında mı yer alacaklarını yoksa Allah dostu Peygamber torunu Şehitlerin efendisi olan Hz Hüseyin`in yanında mı yer alacaklarına karar vermeleri gerekir." diye konuştu.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program Hz. Hüseyin (r.a)`nın hayatı ve mücadelesinin yer aldığı kısa sinevizyon gösterimi ile son buldu. (Rıdvan Kasap-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir