• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
"DEDAŞ ekipleri silah zoruyla köyden çıkarıldı" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Dicle EDAŞ Batman İl Yöneticiliği, DEDAŞ olarak yaptıkları çalışmalar ve kampanyalar ile ilgili bilgi verdiği basın açıklamasında, halka hizmet etmek istemlerine rağmen ekiplerinin gittiği bir köyden silah zoruyla çıkarıldığını ifade etti.

Yapılan açıklamada, Hasankeyf'in bir köyünde elektrik enerjisinin bütün aboneler tarafından sayaçlara müdahale edilerek usulsüz bir şekilde kullanıldığı iddia edildi.

Açıklamada "Tespitlerin mevzuat çerçevesinde cezai işlem yapılması gerekirken, Kurumsal anlayışımız ve kampanyalarımızdan dolayı sayaçların hane dışına alınması çalışması başlatılmıştır. Köy halkına ve muhtara yapılacak olan ana kolon hattı, sayaç ve pano değişimi çalışmalarının kampanya gereği ücretsiz yapılacağı bildirilmiştir. Buna rağmen ekiplerimiz silah zoru ile köyden çıkarılmış çalışma yapmamıza müsaade edilmemiştir. Bundan dolayı kontrolümüz dışında bulunan ticari ürünümüzün hizmetini yasadan doğan hakkımızı kullanarak sunduğumuz hizmeti askıya alarak enerji kesintisi yapılmıştır." ifadelerine yer verildi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir