• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Kayıp kaçakla mücadele başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kısa bir süre önce Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi devralan Türkerler Holding kaçak kayıpla mücadeleyi hızlandırdı. Bu kapsamda bugün Van'da yaklaşık olarak 100 kişinin yer aldığı 34 ekiple kaçakla mücadeleye başlandı.

Yaklaşık olarak 34 arabadan oluşan ekipler sabahın erken saatlerinde İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. nin önünde bir araya gelerek kaçak taraması yapılacak olan Mahallelere doğru yola çıktılar.

Ekiplere eşlik eden Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket müdürü Zafer Turut, Kaçak taramasına tüm personelin katıldığını ifade ederek, bu çalışmaların Van'da ve bölgede rutin olarak devam edeceğini söyledi.

Turut, "Haftada bir günü tüm personelimizin katılımıyla kaçak taramasına çıkacağız. Ve Bunu alışkanlık haline getireceğiz" dedi.

"Kaçak kullanan vatandaşlar takibe alınacak"
Amaçlarının halkı kaçak elektrik kullanmamaları yönünde bilinçlendirmek olduğuna işaret eden Turut, özellikle bayan personellerin ev hanımlarıyla konuşarak kaçak elektrik kullanmamaları noktasında bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Burada vatandaşlarımıza kaçak kullanmamaları yönünde bayan personellerimizi de bu işe kattık. Özellikle bayan personellerimiz hane halkına ve ev hanımlarına bilgi verecekler. İnşallah biz bunların faydalı olacağını umut ediyoruz. Vatandaşlarımıza bundan sonra kaçak kullanmamaları noktasında gerekli uyarılarda bulunacağız. Kaçak kullandıklarını tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza ise gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Bundan sonra kullanmamaları için takipçileri olacağız." şeklinde konuştu.

"Kışın bitimine kadar çalışmalarımız tamamlanacak"
34 ekip halinde yaklaşık 100 kişi ile çalışmalara katıldıklarını söyleyen Turut, bütün il müdürlerinin grup sorumluları olarak çalışmaya katıldığını belirterek, "Ben ve perakende şirket müdürümüz ise tüm birimleri iki gruba ayırarak tüm birimlerin sorumlusu olarak katılmış bulunuyoruz. Çalışmalarımız Van merkezde başladı. Tabi bunu yayacağız. Bu hafta İskele Mahallesi ile Şabaniye Mahallerini seçtik. Sonraki haftalarda ise diğer mahalleleri seçip çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Erciş ilçemizde de benzer bir çalışmamız var. Şehir merkezlerini bitirdikten sonra kırsala da bunu yayacağız. İnşallah kışın bitimine kadar Van ilimizin tüm yerleşkelerini bitirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

"Elektrik kesintileri arızadan arızalar ise kaçak kullanımdan kaynaklanıyor"
Elektrik arızalarının yüzde 90'nını trafo, şartel ve kablo arızalarından kaynaklandığını ve bunun da aşırı yüklemeden olduğunu aktaran Zafer Turut, kaçak kullanımının kış aylarında arttığına işaret etti. Turut "Kaçağın ısınmada kullanılması münasebetiyle bölgemizde kış aylarında çekilen enerji iki katına çıkmaktadır. Dolayısıyla hatlarımıza fazla yüklendiği için arızalar ortaya çıkmaktadır. Mevcut sistemimiz, şebekemiz ve trafolarımız yeterlidir. Bunun önüne geçmenin tek yolu kaçak kullanılmamasından geçmektir. Bizler bu taramalarımızı yaparsak ve kaçak kullanımlarını asgari düzeye indirirsek, elektrik arızalarını da en asgari seviyeye düşürmüş oluruz inşallah" diye konuştu.

İskele Mahallesi Karayolları önünde araçlarını park eden ekipler yaya olarak evlere ve işyerlerine giderek sayaçları kaçak taramasından geçirdi. Tüm sayaçların mühürlerini değiştiren ekipler halkı kaçak elektrik kullanmamaları konusunda bilinçlendirmeye çalıştı.

Kaçak elektrik kullanımın uygun olmadığını ve kul hakkı olduğunu belirten vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda 2013 öncesine ait borcu olan abonelerden gecikme faizi almayacaklarını açıklayan firma, Vangölü EDAŞ Bölgesinde 4 İl, 25 İlçe ve bin 412 köyde 2 milyon 100 bin nüfusa ve yaklaşık 500 bin aboneye elektrik dağıtım ve perakende satış hizmeti vereceğini belirtti. (Murat Dalgın-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir