• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
Mısırlı Öğrencilere Baskılar Son Bulsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Rabia Mısır Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen 15 ülkenin öğrenci dernekleri ve platformları, Mısır`da öğrencilerin yaşadığı baskıların sona ermesini istedi.

Rabia Mısır Dayanışma Derneği öğrenci temsilcileri öncülüğünde Yemen, Filistin, Moritanya, Suriye, Irak ve Fas`ın da aralarında bulunduğu 15 ülkeden gelen öğrenci dernek ve platform üyeleri basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Mısır`da baskılara maruz kalan öğrencilerin yaşadıkları olayların yer aldığı slayt gösterisi sunuldu.

Ortak basın açıklamasını okuyan Suriyeli aktivist Muhammet Akta, Mısır`daki öğrencilerin adaletsizce kararlar verilerek zulme uğradığını söyledi.

"Mısır`da öğrencilerin, polis güçleri ve ordu ile onların yanında olan baltacıların taciz, tecavüz ve zulümlerine maruz kaldığını" aktaran Akta, "Hemen hemen her gün öğrenciler ve gençlerden ölü, yaralı veya tutuklananlar bulunmaktadır. Mısır`daki askeri darbeden şimdiye kadar şehit olan öğrencilerin sayısı 260`ı, tutukluların sayısı ise 610`u geçmiştir" dedi.

Akta, Mısır`daki öğrenci hareketinin devam edeceği dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizler Mısır`daki adalet prensibinin tamamen tükendiğini teyit etmekteyiz. Çünkü darbecilerin hakimleri, suçsuz ve rastgele şekilde tutuklanan çocuklara, kız ve erkek öğrencilere son derece sert ve keyfi hükümler vermektedir. Bütün bu baskı ve zulümlere rağmen Mısır`daki öğrenci hareketinin devam edeceğini ve ne şartlarda olursa olsun durmayacağımızı tüm dünyaya bildirmek istiyoruz. Çünkü şehit öğrenci kardeşlerimizin akan kanları özgürlük ağacını filizlendirmiş durumdadır."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir