• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...

BATMAN- Batman (İMDER) yöneticileri "Yedi Bölgeye Yedi Atölye projesi" kapsamında ilimizde yeni kurulacak meslek lisesine tam teşekküllü bir laboratuvar kurmak isteklerini Milli Eğitime iletmek için Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan derneğin sözcüsü Abdullah Tüncer "İMDER çatısı altında bulunan firmalar olarak yılda 10 bin makineyi piyasaya sürüyoruz. Bu makineleri kullanacak olan operatör ve bakımını yapacak teknisyenlerin yetiştirilmesi için yedi bölgeye yedi tam teşekküllü laboratuar kazandırma arzusundayız," dedi.

Borusan Makina, Sanko Makina ve Temsa iş makinalarının temsilcilerini makamında kabul eden Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da " Sizleri Batman'da görmekten mutluluk duyduk, böyle bir düşünceyle Batman'a gelmiş olmanız bizim için bir şanstır. Milli Eğitim olarak Batman'da meslek liselerinin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza akademik eğitimin yanı sıra mesleki eğitim vermeyi de önemsiyoruz. Bu açıdan çocuklarımıza eğitimde alternatifler sunmak lazım. Ülkemizde şu an var olan eğitim sistemi de zaten çocukların önünü kesmiyor, aksine çocukların akademik eğitiminin yanında mesleki eğitimi de verilerek çocuklara mesleki anlamda bir altın bilezik kazandırıyor.''ifadelerini kullandı.

Akboğa " Mesleki eğitim alan öğrenciler mezun olduktan sonra kalifiye eleman olarak hayata daha bir özgüvenle bakıyor. Biz de çocuklarımızı akademik eğitimin yanında mesleki eğitim almaları konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. "Yedi Bölgeye Yedi Atölye Projesi" kapsamında Batman'a kazandıracağınız laboratuvar için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Ziyarette gördükleri sıcak ilgiden dolayı İMDER üyeleri Milli Eğitim Müdürü Akboğa'ya teşekkür ettiler.(İLKHA)