• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Validen öğretmelere seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, bir dizi inceleme ve çalışma için Midyat'ta geldi. Seyitler Mahallesinde Kocatepe İlk Okulu'nda yeni göreve başlayan Midyat ve Dargeçitli öğretmenlere seminer verdi.

 

Vali Cengiz öğretmenlere verdiği seminerde, "Her öğretmen öğrencisine branş farkı gözetmeksizin, sigaranın kötülüğünü anlatmalı branşı ile ilgili örnekler vererek sigaranın kötülüğünü anlatarak vicdani sorumluluğunu yerine getirmelidir." dedi.

 

Değer görmek istiyorsanız, karşınızdakine değer verin diyen Vali Cengiz, şöyle konuştu: "Bir mum diğer bir muma ışık vermekle, ışığından bir şey kaybetmez. Herkes biraz daha iyisini yapabilir. Ülkenin kaderini bizler değiştireceğiz. Memleketin kaderi sizin elinizde. Branş öğretmenleri ilk derslerinde kendi derslerine nasıl çalışılması gerektiğini öğretmeli. Nasıl öğreniriz, matematiğe nasıl çalışılır, en iyi müfettişler, vicdanlarımızdır. Bir işi iyi yapıp yapmadığımızı vicdanınıza sorun. Vicdanınız tatmin olduysa çalıştığınız yerlerden teskere sayar gibi çalışmayalım. İnsanların gönlüne taht kurmamız gerekiyor. Ara sıra heyecanınızla nikâh tazeleyiniz. Biz öğrencilerimiz olduğu için varız. Öğretimin, eğitimin, öznesi öğrencilerdir." şeklinde konuştu.

 

Vali Cengiz, Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan ve 412 öğrencinin eğitim-öğretim göreceği okulda incelemelerde bulundu.

 

Vali Cengiz, daha sonra Kocatepe Ortaokulu'nda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacıların çocukları için oluşturulan okulda incelemelerde bulundu. Burada okul idarecileri ve Suriyeli öğretmenle bir süre bilgi alış verişinde bulunan Vali Cengiz, daha sonra aynı okulda Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafında verilen biçki-dikiş ve nakış kurslarını ziyaret etti.

 

Burada yaptığı konuşmada, Suriyeli öğretmen ve idarecilere eğitimi önemsediklerini ifade eden Cengiz, "Kim olursa olsun dışarıdan gelen misafirlerimizin de eğitimini önemsiyoruz. Kendi çocuklarımızdan ayrı görmeyeceğiz. Tabi okulu Milli eğitim teşkilatı belli aralıklarla ziyaret ederek denetleyecek. Artı sadece Suriye müfredatı ile yetinmeyip gene Türkiye ile ilgili branşların müfredatın bilgilerin arkadaşlarımıza vermesi lazım." dedi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir