• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Esnaftan artan hırsızlıklara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da yaşanan hırsızlık olayları esnafı canından bezdirdi. Çarşı Mahallesinde hırsızlık olaylarının sık sık yaşandığını belirten esnaf, yaşanan hırsızlık olaylarında polisin ihmalkâr davrandığını ileri sürdü ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istendi.

 

Kasım ayında ağaç kesme motorlarını satan işyerlerinin soyulduğunu ve yaklaşık bin 500 TL değerinde 3 adet ağaç kesme motorunun çalındıını belirten esnaf Ramazan Can, "Polisler geldi, tutanak tuttular parmak izini aldılar ve gittiler. Sonra bana malumat vereceğini söylediler ama o günden beri ses seda çıkmadı. Buraları sıkı tutmaları lazım, ama burada hırsızlık olayları çok olmasına rağmen, polis devriyeleri çok az. Sadece sabahları devriye atıyorlar. Çevredeki çoğu dükkânlar, işyerleri hırsızların hedefi oluyor." dedi.

 

Hırsızlık olaylarının çok sık olduğunu ifade eden Can, "Hırsızlık olayı burada o kadar sık oluyor ki, eve gitmek istemiyoruz. Hiçbir gece yok ki hırsızlık olayı yaşanmasın… Esnaf olarak yetkililerden çözüm bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Geçtiğimiz günlerde yine Çarşı Mahallesinde bir markete giren hırsızların, yaklaşık 15 bin TL değerinde sigara, para ve eşya çaldıklarını belirten esnaf Ömer Kurul, en ciddi sıkıntılarının hırsızlık olaylarının olduğunu ifade ederek devlet mercilerden acil çözüm beklediklerini söyledi. Kurul son olarak, "Yetkililerden çözüm bekliyoruz ve devriyelerini sıklaştırmalarını istiyoruz,''dedi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir