• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuşburnu Vücudun  Direncini Artırır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Haber Merkezi

Kuşburnu, enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı beden savunma sistemlerini güçlendirici bir etkiye sahiptir ve bu sayede birçok hastalığı önler.

GRİBAL ENFEKSİYONLAR GÜÇ KAYBINA NEDEN OLUR

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Akkaya, sonbahar aylarında ve mevsim geçişlerinde artış gösteren gribal enfeksiyonların yetişkinlerde iş gücü kaybına yol açabileceğinin belirterek enfeksiyon hastalıklarının belli başlı klinik bulgularının yüksek ateş, halsizlik, eklem ağrıları, iştahsızlık ve baş ağrısı olduğunu söyledi.

SONBAHARDA DÜZENLİ OLARAK GÜNDE 3 BARDAK KUŞBURNU TÜKETİN

Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bol bol A ve C vitamini tüketilmesini öneren Dr. Akkaya, “100 gr kuşburnunda yaklaşık 3 gr C vitamini bulunmaktadır. Bu vitamine ihtiyaç duyulduğu her zaman kuşburnu tüketilmesi akılcı bir yol olacaktır. A ve C vitaminleri antioksidan vitaminlerdir. Bu vitaminler, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka ve tere gibi sebzeler vitaminler açısından zengin besinlerdir” şeklinde konuştu.

GRİBAL ENFEKSİYON ZATÜRRE GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR

Gribal enfeksiyonun basit üst solunum yolu enfeksiyonundan ayırt etmesi gerektiğini vurgulayan Akkaya, “Hastalarda özellikle iki günden uzun süren ateş veya diğer bulgulardan herhangi biri mevcut ise kesinlikle doktor yardımı almaları gerekmektedir. Gribal enfeksiyon sonrası zatürre gibi ağır enfeksiyonlar gelişebilir” şeklinde konuştu.

KAPALI VE HAVASIZ ORTAMLARA DİKKAT EDİN

Özellikle okullar ve insanların toplu olarak yaşadıkları yerlerde hastalığa yakalanma riskinin çok yüksek olduğunu belirten Akkaya, “Hava durumunu iyi takip edip uygun giysilerle dışarı çıkmak gerekir. Havasız ve kapalı mekânlarda uzun süre kalmamaya özen gösterilmelidir. Alerjenlerin yoğun olduğu bölgelerde uzun süre kalındığı zaman vücudun direnci belli bir süre sonra düşer. Bu, hastalığın toplum arasında hızla yayılmasına neden olur” dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir