• DOLAR 34.169
  • EURO 37.15
  • ALTIN 2937.268
  • ...
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Sağlığın bilgisini üreten lider ülkelerden biri olmak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin (AYBÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Malatya merkezli depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Depreme ilişkin bilgi veren Memişoğlu, "Şu ana kadar can ve mal kaybı yok. Hiçbir yaralanma da yok. Allah'a hamdolsun. İnşallah Allah bize böyle korku ve acıları bir daha yaşatmaz diye dua ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin son 22 yılda sağlık alanında büyük gelişme kaydettiğini vurgulayan Memişoğlu, sağlıkçıların ülkenin zor zamanlarında hep ön safta yer aldığını, liderlik ve öncülük ederek toplumu geliştirdiklerini bildirdi.

Memişoğlu, "Şimdi bizim hedefimiz, sadece dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkesi olmak değil, bu hedef bize yetmez. Bundan sonra sağlığın bilgisini de üreten lider ülkelerden biri olmak istiyoruz. Hizmeti iyi yapıyoruz ve insan gücümüz var. Bugün şehir hastaneleri, laboratuvarlar, araştırma merkezleri gibi bir çok merkezimiz var. Biz neden sağlık bilgisiyle ilgili üreten ülkelerden biri olamayalım? " ifadelerini kullandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir