• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Erkekler ve kızlar için ayrı ayrı okullar yapılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra heyeti Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Konya İl Başkanı Latif Selvi, kızların ve erkeklerin ayrı okullarda okumasıyla ilgili halktan gelen taleplerin olduğunu söyledi.

Eğitim sistemindeki sorunların sadece sınav sistemini değiştirerek çözülemeyeceğini ifade eden Selvi, "Bu yüzden çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için pek çok yenilikler gerçekleştirmek zorundayız." dedi.

Selvi şöyle konuştu: "Bunlardan bazıları yetenek eğitimini doğrudan veren okullar açılmalıdır. Bunların dışında mesleki yeterliliğe hazırlayabilecek, ortaokul düzeyini de yetiştirebilecek yapıların olması gerekli.

Bunların yanında bir başka boyutunu da kamuoyu özellikle bilmelidir; biz eğitim sistemimizde en verimliliği elde etmek istiyorsak insanımıza çoklu seçenek sunmak zorundayız. Bunlardan bir tanesi de karma eğitimin yanı sıra, karma eğitimin dışında eğitim verebilecek kız ortaokulları ve erkek okullarını diyeceğimiz okullarda eğitim sistemi içerisine dâhil olmalıdır."

Devletin, insanların kendilerini en rahat en modern bir şekilde eğitim hizmetini alabilecekleri bir sistem inşa etmek durumunda olduğunun altını çizen Selvi, "Bu anlamda alternatif okulların çoğaltılmasını özellikle çok istiyoruz. Kızlara özel, erkeklere özel okulların inşa edilmesini istiyoruz. Bunun çocuklarımızın gelişimi açısından çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Bununla ilgili parlamentoda konuyla ilgili konuşuluyor. Bir milletvekili bu konudaki kanaatini dile getirdi. Bizim kanaatimiz ve tabandan aldığımız değerlendirmelerde bunu görmekteyiz, velilerin bu konuda talepleri söz konusu. Geçmişte bu uygulama vardı ve başarılı sonuçları oldu.
Konya`da erkek lisesi, kız lisesi vardı. Bu okullarımızın hepsi de başarılı okullardı. Bunlarında alternatif olarak eğitim sistemimize dâhil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı evlerle ilgili Başbakan`ın sözlerini değerlendiren Selvi şu görüşleri paylaştı: "Sayın başbakanın gündeme getirdiği ve gündemde yoğun bir şekilde tartışılan kız erkek birlikte kalınan evlerle ilgili tartışmalar kamuoyunda halen sürmektedir. Esasında pek çok şehrimizde bu sıkıntılar toplumda her zaman konuşulmaktadır. Bu bizim de gündemimizde oldu. Zaman zaman gördüğümüz olumsuzlukları eleştirdiğimizde oldu. Türkiye`de bir takım insanlar evlilik dışı birlikte yaşamayı yaygınlaştırarak aile yapımızın değişmesi için, bugüne kadar devam eden inancımızla, geleneklerimizle ve göreneklerimizle şekillenmiş olan aile yapımızın değişmesi için ciddi çaba sarf etmektedirler.

Bunun içinde evlilik dışı birlikte yaşam anlamına gelen ne kadar çılgınlık varsa ne kadar yanlışlık varsa, bunların tahribatlarını çok iyi bilmelerine rağmen savunulmaya çalışılıyor. Bunun izah edilebilir ve kabul edilebilir bir tarafı yok." vurgusunu yaptı.
Dünya`nın her yerinde, Avrupa`da, Hıristiyan toplumlarında da Doğu toplumlarında da kızlı ve erkekli birliktelikler oluşturarak evlilik dışı birlikteliklerin oluşmasına engeller ve sınırlamalar konduğunu hatırlatan Selvi, "Kaldı ki Türkiye yüzde 95`i Müslüman bir toplum ve İslami hassasiyetleri olan bir toplumdur. Bizim gerek inancımızda gerekse gelenek ve göreneklerimizde özel bir aile ortamı oluşması gerekirken, bunları hiçe sayıp evlilik dışı bir beraberlik anlayışının toplum içinde kurulan tuzaklarla bozulmasını amaçlayanları görüyoruz."

Selvi son olarak, "Bu anlamda Sayın Başbakan`ın bu hassasiyetini yerinde buluyoruz. Bunu evlere ya da özel hayata müdahale olarak algılanması son derece yanlış bir tanımlamadır. Aksine bundan yararlanan örgütlerinde ne tür faaliyetlerde buraları kullanmak istedikleri istihbarat kayıtlarınca gün yüzüne çıktı. Bütün bu yanlışlıklara kesinlikle fırsat verilmemelidir. Biz bütün bu çılgınlık ve sapkınlıkların doğru olduğu kanaatinde değiliz. Bu yanlışı savunan insanlar ya olayı doğru algılamıyorlar ya da kötü niyetlere hizmet ediyorlar. Konunun yeterince doğru algılanmadığı gerek toplumda gerekse diğer siyasi partilerin tepkilerinden anlaşılmaktadır. Ümit ederiz ki onlarda bu yanlışlarından vazgeçerler. Şeklinde konuştu."(İlyas Yavuz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir