• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
CHP`li Belediyeye Rüşvet Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA - Kaş ilçesine bağlı Kalkan Belde Belediyesine yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt`un da bulunduğu 12 kişi adliye sevk edildi. 3 zanlı tutuklanırken, Karakurt ile 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Kaş Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa operasyonunda, "Rüşvet alma ve rüşvet verme" suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Kalkan Belediye Başkanı Karakurt, Belediye Başkan Yardımcısı C.P, Fen İşleri Müdürü O.D. ile 3`ü avukat, diğerleri esnaf S.Y, Ö.Y, M.M, O.Ç, H.A, M.M, Ş.K, E.G, E.K`nin savcılıkta ifadeleri alındı.

Zanlılardan Belediye Başkan Yardımcısı C.P. ile Ö.Y. ve M.M. adlı esnaf, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 9 zanlıdan Fen İşleri Müdürü O.D, Muhasebe İşleri Müdürü O.Ç. ve S.Y. adlı esnaf, "Rüşvet almak ve rüşvet vermek", "Görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla tutuklandı.

Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ile diğer 5 kişi ise mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya`nın Kaş ilçesinde, arasında Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt`un da bulunduğu 14 kişi, 26 Kasım`da, "Rüşvet almak ve rüşvet vermek", "Görevi kötüye kullanmak" suçlamalarıyla jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Zanlılardan A.B. ve İngiliz uyruklu G.S.F, ifadelerinin ardından jandarma tarafından serbest bırakılmıştı. Belediye Başkanı Karakurt`un da aralarında bulunduğu 12 zanlı, dün adliyeye sevk edilmişti.

Zanlıların, belediye işlemlerinde aracılık yaparak rüşvet aldıkları, avukatların da görülen davalarda bilirkişi raporlarını usulsüz şekilde Kalkan Belediyesi lehine düzenledikleri iddia edilmişti.

Kaynak: AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir