• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Kayseri`deki STK`lardan Mustazaflar Cemiyetine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kayseri`de faaliyet yürüten Memur-Sen, Mazlum Der, Miraç Kültür Merkezi, Anadolu Radyo Yayıncılar Derneği, Diyanet-Sen, Genç Memur-Sen ve daha birçok dernek temsilcileri, çözüm sürecine katkıda sunmak ve istişarelerde bulunmak amacıyla Güneydoğudaki İslami STK gezileri kapsamında Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesini ziyaret ettiler.
 
STK temsilcilerini, Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur, Mustazaflar Cemiyeti Şube Sekreteri Ekrem Gülşen ve Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur karşıladı.
 
Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Mustazaflar Cemiyeti Şube Sekreteri Ekrem Gülşen, ziyaretçilere dernek ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Ülke genelinde geçmişten günümüzde yaşanan ve var olan sıkıntı ve sorunların görüşüldüğü ziyarette, çözüm sürecinin ülkeye ve bölgeye faydaları konuşularak istişarelerde bulunuldu.
 
Süreçle ilgili konuşan, Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, süreçle birlikte ülkeye ve özellikle bölgeye huzur ve güvenin geldiğini ancak, son zamanlarda bu huzurun ve güvenin bozulmasını isteyen dış güçlerin olduğunu söyledi.
 
Kılıçarslan sözlerinin devamında, sürecin arkasında olduklarını ve desteklediklerini, ama sürecin tek taraflı yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.
 
Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Sözcüsü ve Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, çözüm sürecine katkıda bulunmak, görüş ve istişarelerde bulunmak için Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesini ziyaret ettiklerini kaydetti.
 
Kayseri Sivil Toplum kuruluşları ve Gönüllü kuruluşlar olarak Güneydoğu Anadolu Bölgemizde barış sürecinin nasıl işlediğini yerinde görmek için geldiklerini belirten Taş, "Bölgede barış süreci nasıl işliyor. Milletin durumu nedir, barış sürecinden sonra milletin yaşantısında, görüşünde, hayata bakış açısında, ülkenin ve toplumun geleceği konusunda durum nedir? Bunu buradaki görüşebildiğimiz sivil toplum kuruluşlarıyla müzakere etmek, fikirleri almak ayrıca bizim Orta Anadolu ve Batı Anadolu`da barış sürecine nasıl bakılıyor, bunları da onlara aktarmak ve dostluk ve kardeşliği tesis etmek danışmak ve görüşmek amacıyla buraya geldik. Diyarbakır`dan başladık. 3 gün sürecek bir program 6 ili kapsıyor. İnşallah hayırlara vesile güzel sonuçları olan bir ziyaret ve bir kardeşlik olur." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir