• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Xalti Ev Çı Hale / Teyze Bu Ne Hal
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Haber Merkezi

PKK/BDP’nin ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bazı şehirlerde küçük gruplar halinde düzenlediği yürüyüşlerde, okuma yazma bilmeyen İslami tesettüre uygun yerel kıyafetler giymiş yaşlı kadınların ellerine ahlaksız ve İslam karşıtı pankartlar tutuşturuldu. O kadınları görenlere “Xalti ev çı hale” dedirten eylemlerde, “Acaba o yaşlılar ellerinde tuttukları pankartlarda neler yazıldığını bilselerdi o pankartları kaldırıp eylem yaparlar mıydı?” şeklinde akıllarda soru işareti kaldı.

KİMSENİN NAMUSU OLMAYACAĞIZ DEYİP…

Mersin’de LGBT’li ve PKK/BDP’lilerden oluşan bir grup İstasyon Meydanı’nda toplandı. Grup, burada sık sık “Biz Kimsenin Namusu Olmayacağız”, “Trans Kadınlar Onurumuzdur” sloganları attılar. Gruba katılan ve kendilerine “Anarşist” adı veren bazı erkekler ise etek giyerek “Erkeklik şiddetse biz erkek değiliz” dövizleri taşıdı. Bazı kadınlar ise, ellerinde, “Ben senin kaburgandan değil, sen benim v…….dan çıktın!” şeklinde ahlaksız pankartlar taşıdılar.

XALTİ EV ÇI HALE

PKK’ye yakın Demokratik Özgür Kadın Hareketi de Şanlıurfa’da Topçu Meydanı’ndan Karakoyun İş Merkezi’ne kadar yürüyüş yaparak bir basın açıklaması düzenledi. Yürüyüşe yeni kurulan ve eşcinsel sapıklara verdiği destekle bilinen HDP İl Örgütü de destek verdi. Basın açıklamasını DÖKH “aktivisti” Cahide Udum’un okuduğu eylemde ilginçlikler objektiflere yansıdı. Eylemde okuma yazma bilmediği anlaşılan yaşlı başlı ve İslami tesettüre uygun kıyafetler giymiş kadınların ellerine üzerinde Kürtçe yazılar yazan pankartlar tutuşturuldu. Üzerinde ne yazıldığını bilmeyen bir kadının pankartı ters tutması da dikkat çekti. Yürüyüşe katılan 12 yaşındaki küçük bir kızın eline de ‘Kimsenin namusu olmayacağız’ yazılı bir pankart tutuşturuldu.

KADINI DOĞA YARATTI DEDİ, KIZA BABAYI DÜŞMAN GÖSTERDİ

DÖKH “aktivisti” Cahide Udum da yaptığı basın açıklamasında Kürt kadınlara Türkçe konuşarak insanın yaratılışı hakkında çarpık ifadeler kullandı ve adeta karı-kocayı, baba-kızı, kız ile erkek kardeşi birbirine düşman ilan etti. PKK’ye yakın DÖHK “aktivist”i Udum, “Doğanın doğurganlık özelliğiyle ayrıcalık tanıyarak yaratıcılık bahşettiği varlık olan kadın, aile ve toplumun doğru ve düzgün şekillenmesinin temel taşıdır. Bu ayrıcalığın yüklendiği sorumluluklarının güdüsel olarak bile üstesinden gelebilecek doğal güce, yeteneğe ve duyarlılığa sahip kadın, henüz küçük bir kız çocuğu iken bile babası, abisi, sevgilisi, kocası, oğlu tarafından adeta cezalandırılmak istenircesine şiddete, tacize, tecavüze ve ölüme maruz kalmaktadır” diye konuşarak kadını yaratanın Allah değil de doğa olduğunu söyleme cüretinde bulundu.
 
İŞTE O GÖSTERİLERDE AÇILAN PANKRATLARDAN BİR KAÇI
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir