• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
 Filipinli Afetzedelerin Yaşam Mücadelesi Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TACLOBAN - Son yılların en şiddetli tayfunu olarak tarihe geçen Haiyan tayfunu sonucu oluşan tahribatın izleri hala devam ediyor.

Haiyan tayfunundan en çok ülkenin Doğu Visiyas bölgesinde yer alan Tacloban kenti ve çevresi etkilendi. Ağaçları söken, araçları ters çeviren tayfun, bölgenin elektrik altyapısına da büyük zarar verdi.

Direkleri söküp metrelerce uzağa taşıyan tayfun sebebiyle enerji nakil hatlarının tamamı arızalı. Tayfunun üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen arızayı gidermeye yönelik bir çalışmanın yapılamaması nedeniyle de afetzedeler geceyi karanlıkta geçiriyor.

Ucuz olması nedeniyle akşamları gaz lambasını tercih eden Taclobanlılar`dan maddi durumu iyi olanlar pille çalışan lambalar ya da jenaratörle aydınlanıyor.

Tayfun nedeniyle kent merkezindeki benzin istasyonlarının tamamı zarar gören Tacloban`da global petrol şirketleri, tayfunun ardınan bir kaç gün içinde istasyonlarını tamir ederek, hizmetlerine başladı. Benzin istasyonlarının azlığı nedeniyle geceleri aydınlanmak için lambasına gaz almak isteyen afetzedeler, istasyonların önünde metrelerce kuyruk oluşturuyor. Kimi zaman saatlerce kuyruk beklemesine rağmen gaz stokunun bitmesi sebebiyle evine gaz tenekesi boş gidenler oluyor.

Öte yandan elektrik sıkıntısı beraberinde su problemine de neden oldu. Suyu şehir hatlarına pompalayan tesislerde elektrik olmaması nedeniyle Taclobanlılar, su ihtiyaçlarını kuyulardan karşılıyor. İçme suyu sıkıntısı çeken pek çok Taclobanlı, yardım kuruluşlarından yiyecek yardımının yanı sıra su yardımı da bekliyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir