• DOLAR 32.528
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2435.433
  • ...
Kaymakamlığa bomba atan zanlılar tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi'de düzenlenen eşzamanlı baskınlarda, kaymakamlığa bomba attıkları iddiasıyla gözaltına alınan C.C yaş küçüklüğünden dolayı bırakılırken, F.B., İ.B., M.B., K.S., M.B. ve B.K. emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı.

 

Zanlılardan F.B., İ.B., M.B., K.S. ve M.B tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilirken, B.K, savcılığın ifadesinin ardından alınan adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Nöbetçi hakime ifade veren 5 zanlı, Kaymakamlık binasına yapılan saldırıya karışmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Öte yandan zanlılardan M.B'nin askerlik yaptığı Erzincan'daki birliğinden gözaltına alındığı öğrenildi. Saldırı akşamı Kaymakamlığa el bombası attığı iddia edilen M.B.'nin ertesi gün birliğine katılmak için yola çıktığı belirtildi.

 

M.B.'nin Silopi'de savcılığa çıkartılacağı öğrenilirken, saldırıya karıştığı iddia edilen 5 kişi hakkında daha arama kararı çıkartıldı.

 

4 Kasım 2013 tarihinde Silopi Kaymakamlığı'na atılan el bombasının patlaması sonucu 1 polis memuru ve 3 vatandaş yaralanmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir