• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
ABD`de ``Sabah 7 Hareketi`` Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
NEW YORK: New York`ta yaşayan Mısırlılar, "Sabah 7 Hareketi" üyesi genç kızlara verilen ağır hapis cezalarını protesto amacıyla Mısır`ın New York Başkonsolosluğu önünde biraraya geldi.
 
Ülkede meşru yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi darbeyle görevinden uzaklaştıran Darbeci General Sisi ve yönetimini protesto eden grup, üzerinde genç kızların parmaklıklar arkasında çekilmiş fotoğraflarının yeraldığı dövizleri taşıdı. Tutuklu kızların serbest bırakılmaları için çağrıda bulunan grup, darbe yönetimi aleyhine sloganlar attı. Çok sayıda kadın göstericinin katıldığı eylemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın fotoğraflarının yeraldığı dövizler de kullanıldı. Eylem yaklaşık 3 saat sürdü.
 
Mısır`da, her sabah 07.00`de yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden ve 31 Ekim`de gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14`ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından, ``terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak`` suçlamasıyla, 11`er yıl 1`er ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşları 18`den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Mısır`da büyük infiale yol açan karar, insan hakları kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir